Onze Onderzoeksacademie

Kennis opdoen en kennis delen vinden wij heel belangrijk. Alleen zo kunnen we onze kwaliteit van zorg verder blijven verbeteren. Dit doen we bij onze Onderzoeksacademie Noorderbreedte.  

Zorgen voor het verschil met onderzoek

Onderzoek is belangrijk en van iedereen. Noorderbreedte stimuleert en ondersteunt het doen van onderzoek op verschillende manieren binnen en buiten de eigen organisatie; op universitair, hbo- en mbo-niveau. Daarmee komen we tot heel waardevolle informatie over het verlenen van goede zorg en voor het realiseren van een waardevolle dag voor cliënten, bewoners en medewerkers. Binnen onze expertisecentra richten we ons ook op zorg voor specialistische doelgroepen, zoals Korsakov, Gerontopsychiatrie en Huntington. Daarmee zorgen we voor het verschil in de (ouderen)zorg.

Symposium UNO-UMCG 12 maart 2024
MartiniPlaza Groningen 11.30 – 17.00 uur
Klik voor meer informatie of om je aan te melden hier.

Samen werken voor ouderen met psychische problemen

Voor het onderzoek ‘Samen werken voor ouderen met psychische problemen’ zijn twee interventies ontwikkeld: De Wegwijzer en In Gesprek!

Onderzoeksacademie Noorderbreedte

Onderzoeksacademie Noorderbreedte in Leeuwarden is een professioneel onderdeel van de organisatie. De academie bestaat uit verschillende onderzoeksonderdelen die met elkaar samenhangen:

  • Wetenschappelijke Onderzoekscommissie: de WOC zorgt ervoor dat er beleid wordt ontwikkeld op het gebied van het doen van wetenschappelijk en toegepast onderzoek. De WOC bekijkt hoe de waardevolle dag van bewoners en cliënten verder kan worden verbeterd en hoe onderzoek daaraan kan bijdragen. De WOC onderzoekt verder hoe nieuwe wetenschappelijke inzichten in de praktijk kunnen worden ingezet. De WOC stimuleert medewerkers ook om onderwerpen voor onderzoek aan te dragen.
  • Associate Lector ‘Ouderen met psychische problemen’ bij NHL Stenden: Gea van Dijk zet zich hiermee in om kennis en ervaringen te bundelen en om gezamenlijk onderzoek te doen voor de oudere cliënten, hun naasten en de zorgmedewerkers.
  • Senior onderzoeksbegeleiders: dit zijn medewerkers vanuit Noorderbreedte.
  • Senioronderzoekers: dit zijn onder anderen promovendi die tijdelijk aan onze Onderzoeksacademie zijn verbonden.

 

 

Noorderbreedte is gespecialiseerd in het doen van onderzoek naar specialistische doelgroepen: gerontopsychiatrie, dementie op jonge leeftijd, Huntington, Korsakov en dementie met zeer ernstig probleemgedrag (DZEP). Wij doen dit regelmatig in samenwerking met NHL Stenden, Faith Research Consortium, Uno/UMCG, Topcare en de Nederlandse vereniging voor gerontopsychiatrie en Korsakov kenniscentrum. Bekijk hieronder diverse onderzoeken.

 

Zelf onderzoek doen? Neem gerust contact op!

Nieuwsbrief Onderzoeksacademie

September 2023