Jabikshof

Leeuwarden

In woonzorglocatie Jabikshof in Leeuwarden zijn het de kleine dingen die zorgen voor een echt thuisgevoel. Gezellig samen koffiedrinken, muziek luisteren, een spelletje spelen of iets anders doen wat u leuk vindt. Het kan en gebeurt allemaal. Welkom in Jabikshof!

Voor wie?

Als u dementie heeft of dementie op jonge leeftijd, dan is Jabikshof een fijne plek om te wonen. Hier krijgt u de zorg en ondersteuning die u nodig heeft. Jabikshof biedt een veilige omgeving die voorzien is van de nieuwste (zorg)technologie. Als Jabikshof uw nieuwe thuis wordt, dan is dat natuurlijk een grote verandering in uw leven. We doen er alles aan om u het warme gevoel van thuis te geven. We sluiten zoveel mogelijk aan bij wat u  thuis gewend bent. Wat u ook nodig heeft, wij zorgen ervoor dat wij samen met u van elke dag een waardevolle dag maken.

Wonen met zorg

Welke vorm van wonen met zorg voor u geschikt is, hangt af van uw persoonlijke situatie. Binnen Jabikshof zijn er de volgende mogelijkheden:

Als u dementie heeft, kunt u groepswonen in Jabikshof. U beschikt over uw eigen woon-/slaapstudio op de eerste verdieping. U kunt gebruikmaken van een gezamenlijke huiskamer en serre op de begane grond. De huiskamer en serre deelt u met zeven medebewoners. Hier eten we, drinken we koffie en kunt u onder meer de krant lezen of de gezelligheid opzoeken. U kunt ook helpen met de dagelijkse dingen, zoals aardappelen schillen. U krijgt 24 uur per dag, zeven dagen per week de zorg en ondersteuning die u nodig heeft.

 

Binnen Jabikshof zijn er twee speciale woongroepen voor jongere bewoners met een vorm van dementie. Een multidisciplinair team van zorgmedewerkers levert hier de gespecialiseerde zorg. U heeft uw eigen woon-/slaapstudio. Met de andere zeven bewoners deelt u een woonkamer en serre. Hier eet u onder meer met elkaar en speelt u bijvoorbeeld spelletjes. De zorg en ondersteuning worden 24 uur per dag, zeven dagen per week geleverd.

 

Activiteiten

Binnen Jabikshof organiseren we activiteiten die bijdragen aan de waardevolle dag. We horen daarom graag wat u wilt doen. Wilt u een dagje uit? Dan kijken we of we dat kunnen regelen. U naasten worden zoveel mogelijk bij de activiteiten betrokken. Speciaal voor hen organiseren we ook familieavonden waar ze met anderen ervaringen kunnen delen. Binnen Jabikshof wordt er verder elke avond gekookt. Ook wordt er vaak naar muziek geluisterd. Het is maar net wat u wilt doen. Bent u graag in de tuin? Dat kan ook. Hier valt heel wat te genieten. U kunt de hele tuin door. We zijn nog bezig met de realisatie van een moestuin.

Onze visie

Bij Noorderbreedte kunt u altijd uzelf zijn. U heeft zorg nodig, maar u weet wat voor u belangrijk is en wat u kunt én wilt. We luisteren daarom naar uw levensverhaal. Wie bent u? Wat was en is voor u belangrijk? Welke mooie en dierbare herinneringen heeft u? Wat doet u graag of juist liever niet? Hoe meer we van u weten, hoe beter we aansluiten bij u wensen. In overleg met u betrekken wij uw familie, vrienden en kennissen zoveel mogelijk. Zij zijn onderdeel van uw leven. Samen zorgen wij voor een waardevolle invulling van de dag.

Dagcentrum

In Nieuw Mellens in Leeuwarden bevindt zich het kleinschalige dagcentrum Het Trefpunt. Dit dagcentrum is bedoeld voor jongere mensen met dementie, tussen de 40 en de 65 jaar die nog zelfstandig wonen. Bij Het Trefpunt kunt u meerdere dagdelen per week terecht. U kunt in de werkplaats timmerwerk verrichten of werkstukken schilderen of op de computer werken. Door een aantal mensen wordt er klaverjas gespeeld, gebiljart of gefietst op een duofiets. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op via klantenservice@nb.nl of 058 – 280 30 30.

Kenniscentrum

Noorderbreedte is gespecialiseerd in jonge mensen met dementie. Jabikshof is aangesloten bij het Kenniscentrum Dementie Op Jonge Leeftijd. Dit is voor ons heel waardevol. Op deze manier kunnen we de zorg voor jonge mensen met dementie verder verbeteren. De unieke problematiek die speelt bij deze groep cliënten, vraagt om te blijven leren.

Onze vrijwilligers

Een waardevolle dag voor de bewoners realiseren we ook samen met vrijwilligers. Zij zijn een belangrijke aanvulling op de professionele zorg die wij bieden. Elke vrijwilliger draagt op zijn of haar manier bij. De een bekijkt foto’s van vroeger of leest de krant voor, de ander regelt een ritje op de duofiets. En of u nu meerdere keren per week of twee keer per maand kunt, elke vorm van vrijwilligerswerk is welkom! Wilt u meer weten? Neem contact met ons op!

Cliëntenraad

De medezeggenschap binnen Jabikshof is geregeld via de cliëntenraad. Deze behartigt de belangen van de bewoners van Jabikshof. De leden kijken en luisteren naar wat er nodig is voor een waardevolle dag. Wilt u meer informatie ? Neemt u dan contact op met de cliëntenraad via clientenraad.jabikshof-ymedam@nb.nl.

Vrienden van Jabikshof

De Stichting ‘Vrienden Voor het Leven’ zorgt voor leuke extra’s voor de bewoners van Abbingahiem. Denk aan tuinmeubilair, muziekinstrumenten en plantenbakken. Een van de initiatieven is ook de Klusbus 65+. Daarmee draagt de stichting bij aan het realiseren van de waardevolle dag. Bekijk het jaarverslag. Wilt u meer weten of een bijdrage aan de stichting geven? Bel dan met 058 – 286 58 58.

 

Praktische informatie

  • Jabikshof is gevestigd in de wijk Goutum in Leeuwarden. De woningen hebben meerdere adressen.
  • Hoyteslân 8 (Viooltje en Korenbloem), Hoyteslân 10 (Aardaker en Klaproos) en Hoyteslân 12 (Havikskruid en Boterbloem).
  • Tjeerdslân 1 (Goudvink en Koolmees), Tjeerdslân 3 (Roodborstje en Houtduif) en Tjeerdslân 5 (Pimpelmees en IJsvogel).
  • De locatie is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer en op de fiets.
  • Bij de locatie kunt u uw fiets kwijt in een (overdekte) fietsenstalling.
  • Bij Jabikshof is voldoende parkeergelegenheid.
  • Kijk voor routes en bereikbaarheid van de locatie op Google Maps en www.9292.nl
  • Woont u in Jabikshof? Of wordt u binnenkort bewoner? Leest u dan ook de brochure met praktische informatie. Daarmee weten u en uw naasten wat Noorderbreedte organiseert en wat u zelf regelt.

Dit is Jabikshof

'Jabikshof is een mooie woonzorglocatie. Ik voel me thuis'

Meer informatie?

Contactgegevens

Een bezoek aan onze vestiging

Hoyteslân 8
9084 ED Leeuwarden

Rondleiding

Vraag een rondleiding aan

Vragen

Eén nummer voor al uw vragen