Friesma State

Grou

Bij Friesma State willen we dat u zich thuis voelt. Een thuisgevoel zit vaak al in kleine dingen. Denk aan uw eigen spullen om u heen. Gezellig koffiedrinken of genieten van de tuin. Bij ons kan en gebeurt dat allemaal. We horen graag wat voor u belangrijk is. Welkom in Friesma State!

Voor wie?

Als u dementie of de ziekte van Huntington heeft, dan is Friesma State een fijne plek om te wonen. Hier krijgt u de specialistische zorg en ondersteuning die u nodig heeft. Als Friesma State uw nieuwe thuis wordt, betekent dit natuurlijk een grote verandering in uw leven. We doen er alles aan om u het warme gevoel van thuis te geven. Wat u ook nodig heeft, wij zorgen ervoor dat wij samen met u van elke dag een waardevolle dag maken.

Wonen met zorg

Welke vorm van wonen met zorg voor u geschikt is, hangt af van uw persoonlijke situatie. Binnen Friesma State zijn er de volgende mogelijkheden:

Groepswonen is voor u geschikt als u dementie heeft. U heeft een eigen zit/slaapkamer. Er is een grote, gezamenlijke huiskamer die u deelt met zes tot acht bewoners. U kunt hier een spelletje doen, de krant lezen, een praatje maken of televisiekijken. Als u wilt, kunt u meehelpen met alledaagse klusjes, zoals was opvouwen of aardappels schillen. Iedere dag wordt er vers gekookt. U krijgt 24 uur per dag, zeven dagen per week ondersteuning.

Als u de ziekte van Huntington heeft, dan kunt u  groepswonen bij Friesma State. Er is een specialistische woonafdeling specifiek voor mensen met Huntington. U woont hier in een ruim appartement en kunt rekenen op de specialistische zorg die nodig is. Er is een grote, gezamenlijke huiskamer die u deelt met zes tot acht bewoners. Hier vinden onder meer activiteiten plaats en kunt u met elkaar koken en eten. U krijgt 24 uur per dag, zeven dagen per week ondersteuning.

Activiteiten

Binnen Friesma State vinden er vaste activiteiten plaats. U kunt samen met andere bewoners bijvoorbeeld biljarten, klaverjassen, sjoelen of bewegen op muziek. U kunt zich ook aansluiten bij verenigingen van buitenaf die bij ons hun plek hebben gevonden. Denk aan klaverjassen, een handwerkcafé of bingo. In de herfst- en wintermaanden is er maandelijks een  muziekoptreden in het restaurant. Verder kunt u lekker wandelen of een ritje te maken op de duofiets. In het restaurant geniet u van een hapje, drankje of lunch. Friesma State regelt dat de tandarts één of twee keer per jaar langs komt op de locatie. En u kunt de pedicure of schoonheidsspecialist vragen bij u langs te komen in uw woning.

Onze visie

Bij Noorderbreedte kunt u altijd uzelf zijn. U heeft zorg nodig, maar u weet wat voor u belangrijk is en wat u kunt én wilt. We luisteren daarom naar uw levensverhaal. Wie bent u? Wat was en is voor u belangrijk? Welke mooie en dierbare herinneringen heeft u? Wat doet u graag of juist liever niet? Hoe meer we van u weten, hoe beter we aansluiten bij u wensen. In overleg met u betrekken wij uw familie, vrienden en kennissen zoveel mogelijk. Zij zijn onderdeel van uw leven. Samen zorgen wij voor een waardevolle invulling van de dag.

Dagbehandeling

Heeft u Huntington en woont u nog zelfstandig? Dan is de gespecialiseerde dagbehandeling It Eilân binnen Friesma State er voor u. Alle activiteiten en trainingen binnen deze dagbehandeling zijn erop gericht om zolang mogelijk uw vaardigheden te behouden. U kunt twee tot zes dagdelen per week deelnemen. De groep bestaat uit vijf tot tien personen. Samen met de behandelaren kijken we wat voor u een waardevolle dagbesteding is. De behandeling sluit aan op uw persoonlijke thuissituatie en mogelijkheden en biedt begeleiding in het ziekteproces. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op via klantenservice@nb.nl of 058 – 280 30 30.

Polikliniek Huntington

In Friesma State in Grou bevindt zich een polikliniek voor patiënten met de ziekte van Huntington. Als bij u de diagnose Huntington is vastgesteld, dan kan de huisarts of medisch specialist u doorverwijzen naar onze polikliniek. Lees meer over de polikliniek.

Onze vrijwilligers

Een waardevolle dag voor de bewoners realiseren we ook samen met vrijwilligers. Zij zijn een belangrijke aanvulling op de professionele zorg die wij bieden. Elke vrijwilliger draagt op zijn of haar manier bij. De een wandelt of kookt met bewoners, de ander zet koffie of leest de krant voor. En of u nu meerdere keren per week of twee keer per maand kunt, elke vorm van vrijwilligerswerk is welkom! Wilt u meer weten? Neem contact met ons op!

Cliëntenraad

De medezeggenschap binnen Friesma State is geregeld via de cliëntenraad. Deze behartigt de belangen van de bewoners van Friesma State. De leden kijken en luisteren naar wat er nodig is voor een waardevolle dag. Wilt u meer informatie of lid worden? Neemt u dan contact op met de cliëntenraad via clientenraad.friesmastate@nb.nl.

Stichting Freonen Fan Friesma State

De Stichting Freonen Fan Friesma State (eerder St. Freonen Nij Friesma Hiem) levert als sinds 1995 een belangrijke bijdrage aan een waardevolle dag voor de bewoners van Friesma State. De stichting realiseert voorzieningen die Friesma State niet zelf kan betalen. Voorbeelden zijn de kunstcollectie in de gangen, het opvrolijken van terras en het opvullen van bloem- en plantenbakken in en om het gebouw. U kunt donateur worden voor 25 euro per jaar. Ook grotere of kleinere donaties zijn welkom.

  • Rekeningnummer: NL 49 RABO 0330 7298 88
  • Op naam van : St. Freonen Nij Friesma Hiem
  • Onder vermelding van: donatie 2024

Praktische informatie

  • Friesma State is gevestigd aan de Oostergoostraat 52 in Grou.
  • De locatie is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer en op de fiets.
  • Bij de locatie kunt u uw fiets kwijt in een (overdekte) fietsenstalling.
  • Bij Friesma State is voldoende parkeergelegenheid.
  • Kijk voor routes en bereikbaarheid van de locatie op Google Maps en www.9292ov.nl.
  • Woont u in Friesma State? Of wordt u binnenkort bewoner? Leest u dan ook de brochure met praktische informatie. Daarmee weten u en uw naasten wat Noorderbreedte organiseert en wat u zelf regelt.

Actueel: verbouwing

Om het woon- en werkcomfort bij onze woonzorglocatie te verbeteren, zijn we in oktober 2023 gestart met de verbouwing van Friesma State. Lees hier het laatste nieuws over de verbouwing.

Dit is Friesma State

Meer informatie?

Contactgegevens

Een bezoek aan onze vestiging

Oostergoostraat 52-54
9001 CM Grou

Rondleiding

Vraag een rondleiding aan

Vragen

Eén nummer voor al uw vragen