Icoon Gerontopsychiatrie + Gerontopsychiatrie +

Noorderbreedte is gespecialiseerd in gerontopsychiatrie+. Het gaat hierbij om psychiatrische problemen in combinatie met somatische problematiek, waarmee u op latere leeftijd (weer) mee te maken krijgt. De zorg, begeleiding en behandelingen richten zich vooral op hoe u zo aangenaam mogelijk kunt wonen en leven. Samen kijken we naar wat u wensen zijn en hoe wij van elke dag een waardevolle dag kunnen maken.

Expertisecentrum gerontopsychiatrie+

Noorderbreedte biedt al jarenlang zorg aan mensen met gerontopsychiatrische klachten in combinatie met somatische problematiek. Sinds 2018 zijn wij gecertificeerd als TopCare Expertisecentrum. Dit predicaat staat voor topzorg voor mensen met complexe aandoeningen die specialistische zorg nodig hebben. Sinds 2023 mogen we ons ook een Doelgroep Expertise Centrum Gerontopsychiatrie (DEC GP+) noemen. Daarmee zijn we een landelijk expertisecentrum. Noorderbreedte is verder lid van de Vereniging voor Gerontopsychiatrie. Wij vinden het belangrijk dat iedereen de juiste zorg krijgt. Daarom willen wij onze kennis delen.

Groepswonen in Toutenburg

We bieden specialistisch zorg aan mensen met gerontopsychiatrische klachten binnen onze woonzorglocatie Toutenburg in Noardburgum. Kunt u door psychiatrische en lichamelijke problemen niet meer zelfstandig wonen? Dan is Toutenburg mogelijk voor u een veilig en prettig nieuw thuis. Hier kunt u met de juiste zorg en ondersteuning uzelf zijn en de dag indelen zoals u dat wilt. Op het gebied van gerontopsychiatrie+ is Toutenburg gespecialiseerd in observatie en diagnostiek, wonen met gespecialiseerde zorg en het aanbieden van een waardevolle werk- en dagbesteding.

 

Wat is gerontopsychiatrie+?

We spreken over gerontopsychiatrie+ als u op oudere leeftijd (weer) te maken krijgt met psychiatrische problemen, in combinatie met somatische problematiek,.
Denk hierbij aan onder meer schizofrenie, een depressie, een angststoornis of een persoonlijkheidsstoornis. Ook bij ziekten als delier en dementie zijn psychiatrische symptomen mogelijk.
Als de problemen stabiel zijn, kunt u zeer waarschijnlijk nog gewoon thuis wonen. Psychiatrische problemen kunnen echter ook leiden tot een afnemende mobiliteit of toenemende afhankelijkheid bij bijvoorbeeld het aankleden of het regelen van de financiën. Op zo'n moment is zorg en ondersteuning heel belangrijk.
Noorderbreedte is gespecialiseerd in gerontopsychiatrie+. Hiermee zorgen we ervoor dat mensen met psychische problemen zoveel mogelijk de eigen regie blijven houden. We proberen het gedrag beter te begrijpen, waardoor we bepaalde gedragingen mogelijk kunnen voorkomen.
'Sinds ik hier woon, voel ik mij veel stabieler. De dagen zijn daardoor weer fijner geworden'
Mevrouw De Boer - bewoner

Op welke locatie kunt u terecht?