Westerpoort

Franeker

Westerpoort is gevestigd bij een voormalig klooster in Franeker. U vindt hier een fijne en warme thuisomgeving met veel herkenbare meubels van vroeger. Op deze plek kunt u uzelf zijn en leven op de manier die bij u past. Welkom in Westerpoort!

Voor wie?

Westerpoort is een fijne plek om te wonen als u dementie heeft. Natuurlijk is verhuizen naar een woonzorglocatie een hele stap. Daarom doen wij er alles aan om u zich thuis te laten voelen. We sluiten zoveel mogelijk aan bij uw belevingswereld, zoals het vroeger was. Samen met uw naasten kijken we wat er nodig is en wat u wenst. Bent u gewend dat uw haar wordt gedaan door uw familielid? Of doet u iedere dag een spelletje of de was met uw naaste? Natuurlijk kunt u dat bij Westerpoort op die manier blijven doen. Zo maken wij van elke dag een waardevolle dag.

Wonen met zorg

Welke vorm van wonen met zorg voor u geschikt is, hangt af van uw persoonlijke situatie. Binnen Westerpoort is er de volgende mogelijkheid:

Groepswonen past bij u als u dementie heeft. In Westerpoort woont u in een groep met acht mensen. U heeft uw eigen zit-/slaapkamer. Er is een grote, gezellige woonkamer die u deelt met uw medebewoners. Hier kunt u lekker zitten, een praatje maken of meedoen aan activiteiten. Als u wilt, kunt u meehelpen met alledaagse klusjes. Denk aan het opvouwen van de was of het schillen van de aardappels. U krijgt 24 uur per dag, zeven dagen per week zorg en ondersteuning.

Activiteiten

In en rondom Westerpoort is er altijd wat te doen. Westerpoort is gevestigd midden in het centrum van Franeker. Als u wilt, kunt u samen met iemand naar de winkel, een wandeling maken door het centrum of op een terrasje zitten. Het beroemde kaatsveld Sjûkelân vindt u ook op loopafstand. Meer rust vindt u in onze prachtige binnentuin. Hier kunt u heerlijk uit de wind zitten. In de gezamenlijke woonkamer doet u bijvoorbeeld een spelletje. Of u leest de krant, maakt een praatje of zit gewoon lekker. We praten graag met u over vroeger. We vinden het ook fijn om samen muziek te maken. Van zingen en muziek krijgen veel mensen een goed gevoel.

Onze visie

Bij Noorderbreedte kunt u altijd uzelf zijn. U heeft zorg nodig, maar u weet wat voor u belangrijk is en wat u kunt én wilt. We luisteren daarom naar uw levensverhaal. Wie bent u? Wat was en is voor u belangrijk? Welke mooie en dierbare herinneringen heeft u? Wat doet u graag of juist liever niet? Hoe meer we van u weten, hoe beter we aansluiten bij u wensen. In overleg met u betrekken wij uw familie, vrienden en kennissen zoveel mogelijk. Zij zijn onderdeel van uw leven. Samen zorgen wij voor een waardevolle invulling van de dag.

Onze vrijwilligers

Een waardevolle dag voor de bewoners realiseren we ook samen met vrijwilligers. Zij zijn een belangrijke aanvulling op de professionele zorg die wij bieden. Elke vrijwilliger draagt op zijn of haar manier bij. De een bekijkt foto’s van vroeger of leest de krant voor, de ander regelt een ritje op de duofiets. En of u nu meerdere keren per week of twee keer per maand kunt, elke vorm van vrijwilligerswerk is welkom! Wilt u meer weten? Neem contact met ons op!

Cliëntenraad

De medezeggenschap binnen Westerpoort is geregeld via de cliëntenraad. Deze behartigt de belangen van de bewoners. De leden kijken en luisteren naar wat er nodig is voor een waardevolle dag. Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met de cliëntenraad via clientenraden.west@nb.nl.

Praktische informatie

  • Westerpoort is gevestigd aan de Academiestraat 23-29 in Franeker.
  • De locatie is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer en op de fiets.
  • Bij de locatie kunt u uw fiets kwijt in een (overdekte) fietsenstalling.
  • Bij Westerpoort is voldoende parkeergelegenheid.
  • Kijk voor routes en bereikbaarheid van de locatie op Google Maps en www.9292ov.nl.
  • Woont u in Westerpoort? Of wordt u binnenkort bewoner? Leest u dan ook de brochure met praktische informatie. Daarmee weten u en uw naasten wat Noorderbreedte organiseert en wat u zelf regelt.

Dit is Westerpoort

'Dit is een hele fijne en knusse omgeving!'

Meer informatie?

Contactgegevens

Een bezoek aan onze vestiging

Academiestraat 23-29
8801 LJ Franeker

Rondleiding

Vraag een rondleiding aan

Vragen

Eén nummer voor al uw vragen