Onze missie en visie

Bij Noorderbreedte zorgen we voor het verschil. Hoe? Door elke dag zo waardevol mogelijk te maken. We vertellen je graag meer over onze missie en visie waarmee we voor persoonsgerichte en warme zorg gaan. Zo zorgen we bij Noorderbreedte voor het verschil. Voor bewoners/cliënten en hun naasten, voor vrijwilligers en voor alle medewerkers.

Onze missie: een waardevolle dag

Noorderbreedte zorgt voor het verschil in de ouderenzorg. Dat doen we door volop in te zetten op onze missie: het realiseren van een waardevolle dag. Wij willen dat elke dag betekenis heeft en dat bewoners/cliënten de kans krijgen het leven te leiden zoals zij dat het liefst willen. Daarbij kijken we onder meer naar hun hartenwensen en verdiepen we ons in hun levensverhaal. Overigens willen we niet alleen een waardevolle dag voor de bewoners en cliënten, dat willen we ook voor de vrijwilligers en medewerkers. We zetten ons hier elke dag met hart en ziel voor in. Dat doen we met elkaar.

‘Dat menselijke aspect maakt dat wij echt het verschil maken in de ouderenzorg’
Martin Kirchner - bestuurder

Onze visie op zorg: u bent de expert

Een waardevolle dag vraagt om persoonsgerichte en liefdevolle zorg. Bij Noorderbreedte kunt u uzelf zijn. Samen met onze medewerkers, vrijwilligers en uw naasten gaan we ervoor om van elke dag een waardevolle dag te maken. U bent de expert. U weet wat belangrijk voor u is en wat u wilt en kunt. Wij luisteren graag naar uw levensverhaal. Wie bent u en wat was en is voor u belangrijk? Welke mooie of dierbare herinneringen heeft u? Wat doet u graag en waar houdt u juist niet van? Hoe meer we van u weten, hoe beter we kunnen aansluiten bij uw wensen. Familie, vrienden en kennissen zijn natuurlijk een belangrijk onderdeel van uw leven. Wij betrekken hen zoveel mogelijk bij een plezierige en waardevolle invulling van uw dag. Vanzelfsprekend allemaal in overleg met u. Ook al is het anders dan thuis en zijn er soms ook verdrietige momenten. Met de zorg en aandacht van onze betrokken medewerkers bent u bij ons in goede handen.

 

Onze specialisaties

Het verschil maken in de ouderenzorg doen we binnen onze vijftien woonzorglocaties en een revalidatiecentrum in Fryslân. We bieden naast reguliere dementiezorg al jarenlang goede zorg aan kleine groepen cliënten die complexe en specialistische zorg nodig hebben. Op verschillende locaties van Noorderbreedte bieden we deze zorg. We hebben een eigen Onderzoeksacademie en zijn erkende expertisecentra voor Korsakov, Huntington en Gerontopsychiatrie. Daarnaast zijn we gecertificeerd als Topcare Expertisecentrum. We willen de beste bovenregionale en landelijke zorg aan de specialistische doelgroepen bieden. ​​​​​​Onze specialisaties zijn: