Icoon Lichamelijke beperking Lichamelijke beperking

Noorderbreedte is gespecialiseerd in de zorg en ondersteuning bij een lichamelijke beperking.  Woont u nog zelfstandig? Bent u op zoek naar een nieuw thuis met zorg dichtbij? Wij zorgen graag voor u voor het verschil.

Mogelijkheden van zorg en ondersteuning

Zorgt een lichamelijke beperking ervoor dat u niet alles meer kunt? Dan is Noorderbreedte er om u te ondersteunen. Dit doen wij op verschillende manieren. Zo kunt u naar de dagbesteding of dagbehandeling komen of tijdelijk komen wonen en zorg ontvangen in een van onze zorglocaties. Lukt het zelfstandig wonen door uw lichamelijke beperking helemaal niet meer? Dan kunt u overwegen om te kiezen voor wonen met zorg. U vindt daarmee bij Noorderbreedte uw nieuwe thuis waar u de zorg en ondersteuning krijgt die u wenst en nodig heeft. Zo zorgen wij met elkaar dat elke dag een waardevolle dag wordt en u nog zoveel mogelijk kunt doen wat u het liefste doet.

Wat is een lichamelijke beperking?

Een lichamelijke beperking is soms duidelijk te zien, maar soms ook niet.
Een lichamelijke beperking beïnvloedt uw functioneren op zo'n manier dat er problemen ontstaan. U heeft bijvoorbeeld moeite met bewegen, zien of horen.
Voorbeelden van een lichamelijke beperking zijn amputaties, aplasie (ontbreken van lichaamsdelen), dwarslaesie, hernia, herseninfarct en/of hersenbeschadigingen, reuma en de ziekte van Duchenne (spieraandoening).
'Ik word geholpen bij de dingen die ik zelf niet meer kan door mijn lichamelijke beperking. Verder leef ik mijn leven zoals ik dat wil.'
Meneer Postma - bewoner

Neem contact met ons op

Heeft u of uw naaste te maken met een lichamelijke beperking? Heeft u ondersteuning nodig en misschien ook interesse in wonen bij Noorderbreedte? Vult u dan onderstaand contactformulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact op. Dan vertellen we u meer en bespreken we de mogelijkheden.

"*" geeft vereiste velden aan

Heeft u of uw naaste een zorgindicatie?*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.