De Stilen

West-Terschelling

Bij De Stilen willen we dat u zich thuis voelt. Een thuisgevoel zit vaak al in kleine dingen. Zoals een gemoedelijke sfeer en een gevoel van vrijheid. De Stilen ligt midden in de duinen van Terschelling. Met een webcam in het restaurant ziet u wat er in haven gebeurt. Welkom in De Stilen!

Voor wie?

Als u dementie of een lichamelijke aandoening heeft, dan is De Stilen een fijne plek om te wonen. Hier ervaart u de gemoedelijkheid van het eiland. De Stilen is er voor iedereen vanaf 25 jaar. Als De Stilen uw nieuwe thuis wordt, dan is dat natuurlijk een grote verandering in uw leven. We doen er alles aan om u het warme gevoel van thuis te geven. Wat u ook nodig heeft, wij zorgen ervoor dat wij samen met u van elke dag een waardevolle dag maken.

Wonen met zorg

Welke vorm van wonen met zorg voor u geschikt is, hangt af van uw persoonlijke situatie. Binnen De Stilen zijn er de volgende mogelijkheden:

Als u afhankelijk bent van zorg, dan kunt u in De Stilen wonen binnen een van de groepswoningen. U heeft een eigen woon-/slaapkamer. U deelt een gezamenlijke woonkamer en keuken met vijf medebewoners. In de woonkamer kunt u bijvoorbeeld een spelletje doen, de krant lezen, een praatje maken of gewoon lekker zitten. U kunt, als u dat leuk vindt, meehelpen met de dagelijkse klusjes. Denk aan het vouwen van de was of het schillen van de aardappels. Er wordt bijna elke dag gekookt. U krijgt 24 uur per dag, zeven dagen per week ondersteuning.

Als u een lichamelijke beperking heeft, dan kunt u binnen De Stilen zelfstandig wonen met zorg . U heeft een ruim appartement met een woon- en een slaapkamer. Uw nieuwe thuis richt u helemaal naar eigen smaak in. Er is in de woning veel bewegingsruimte, ook als u gebruikmaakt van een rolstoel of rollator. In de gezamenlijke huiskamer ontmoet u andere bewoners en kunt u meedoen aan activiteiten. U eet met elkaar of in uw eigen woning. Het is mogelijk om samen met uw partner in De Stilen te komen wonen.

Bent u op zoek naar een tijdelijke plek om te wonen omdat u zorg nodig heeft? Bijvoorbeeld omdat u tijdelijk extra zorg nodig heeft na een operatie. Of omdat de mensen die u ondersteunen, even rust nodig hebben? Dan kunt u bij De Stilen terecht. Wij bieden u een tijdelijke woonplek met alle ondersteuning die u wenst en nodig heeft, en leuke activiteiten. Lees meer over tijdelijk wonen met zorg bij Noorderbreedte.

Activiteiten

Binnen De Stilen is er altijd wat te doen. Als u houdt van gezelligheid of graag actief bent, dan heeft u voldoende keuze. Zo heeft De Stilen een eigen bibliotheek, kapper en pedicure. Er is een spelletjesmiddag en we doen ook mee aan de tradities van ons eiland. Jaarlijks maken we een huifkartocht en elk jaar organiseren we ‘Stilenbier’, afgeleid van het Burenbier. U vergadert dan samen met andere bewoners over De Stilen. Eén keer per maand organiseren we met verschillende verenigingen van Terschelling een grote activiteit.

Onze visie

Bij Noorderbreedte kunt u altijd uzelf zijn. U heeft zorg nodig, maar u weet wat voor u belangrijk is en wat u kunt én wilt. We luisteren daarom naar uw levensverhaal. Wie bent u? Wat was en is voor u belangrijk? Welke mooie en dierbare herinneringen heeft u? Wat doet u graag of juist liever niet? Hoe meer we van u weten, hoe beter we aansluiten bij u wensen. In overleg met u betrekken wij uw familie, vrienden en kennissen zoveel mogelijk. Zij zijn onderdeel van uw leven. Samen zorgen wij voor een waardevolle invulling van de dag.

Onze vrijwilligers

Een waardevolle dag voor de bewoners realiseren we ook samen met vrijwilligers. Zij zijn een belangrijke aanvulling op de professionele zorg die wij bieden. Elke vrijwilliger draagt op zijn of haar manier bij. De een wandelt of kookt met bewoners, de ander zet koffie of leest de krant voor. En of u nu meerdere keren per week of twee keer per maand kunt, elke vorm van vrijwilligerswerk is welkom! Wilt u meer weten? Neem contact met ons op!

Clientenraad

De medezeggenschap binnen De Stilen is geregeld via de cliëntenraad. Deze behartigt de belangen van de bewoners. De leden kijken en luisteren naar wat er nodig is voor een waardevolle dag. Wilt u meer informatie of lid worden? Neemt u dan contact op met de cliëntenraad via clientenraad.de.stilen@nb.nl.

Stichting Vrienden van De Stilen

De stichting Vrienden van De Stilen werft fondsen om leuke extra’s voor bewoners aan te schaffen. Bijvoorbeeld een tijdschriftentafel, geluidsapparatuur of een elektrische fiets. Wilt u meer weten of een bijdrage aan de stichting geven? Bel dan met 0562 – 44 64 00.

Bekijk hier:

Praktische informatie

  • De Stilen is gevestigd aan de Longway 2 in West-Terschelling.
  • De locatie is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer en op de fiets.
  • Bij de locatie kunt u uw fiets kwijt in een (overdekte) fietsenstalling.
  • Bij De Stilen is voldoende parkeergelegenheid.
  • Kijk voor routes en bereikbaarheid van de locatie op Google Maps en www.9292.nl
  • Woont u in De Stilen? Of wordt u binnenkort bewoner? Leest u dan ook de brochure met praktische informatie. Daarmee weten u en uw naasten wat Noorderbreedte organiseert en wat u zelf regelt.

Dit is De Stilen

Contactgegevens

Een bezoek aan onze vestiging

Longway 2
8881 CN West-Terschelling

Rondleiding

Vraag een rondleiding aan

Vragen

Eén nummer voor al uw vragen