Van Harenshuus

St. Annaparochie

In Van Harenshuus vindt u een fijne en warme thuisomgeving met veel herkenbare meubels van vroeger. Denk aan oude lampen, houten kasten en een zachte zitstoel in de hoek. Het zijn spullen uit de tijd die u zich het best herinnert. We willen dat u zich veilig en vertrouwd voelt en uzelf kunt zijn. Welkom in Van Harenshuus!

Voor wie?

Van Harenshuus is een fijne plek om te wonen als u dementie heeft. Natuurlijk is verhuizen naar een woonzorglocatie een hele stap. Daarom doen wij er alles aan om u zich thuis te laten voelen. We sluiten zoveel mogelijk aan bij uw belevingswereld, zoals het vroeger was. Samen met uw naasten kijken we wat er nodig is en wat u wenst. Bent u gewend dat uw haar wordt gedaan door uw familielid? Of doet u iedere dag een spelletje of de was met uw naaste? Natuurlijk kunt u dat bij Van Harenshuus op die manier blijven doen. Zo maken wij van elke dag een waardevolle dag.

Wonen met zorg

Welke vorm van wonen met zorg voor u geschikt is, hangt af van uw persoonlijke situatie. Binnen Van Harenshuus is er de volgende mogelijkheid:

Groepswonen past bij u als u dementie heeft. In Van Harenshuus woont u in een groep met zes tot acht mensen. U heeft uw eigen zit-/slaapkamer. Er is een gezellige woonkamer die u deelt met uw medebewoners. Hier kunt u lekker zitten, een praatje maken of meedoen aan activiteiten. Als u wilt, kunt u meehelpen met alledaagse klusjes. Denk aan het opvouwen van de was of het schillen van de aardappels. U krijgt 24 uur per dag, zeven dagen per week zorg en ondersteuning.

Activiteiten

In en rondom Van Harenshuus is er altijd wat te doen. Van Harenshuus is gevestigd midden in het centrum van St. Annaparochie. Als u wilt, kunt u samen met iemand naar de winkel, een wandeling maken door het centrum of op een terrasje zitten. Buiten het dorp kunt u samen genieten van de natuur, bijvoorbeeld van de Waddenzee. Aan het Bospaad, op loopafstand van onze locatie, hebben we een eigen moestuin. Hier kunt u altijd komen helpen. Ook binnen is genoeg te doen. U kunt bijvoorbeeld gezellig koffiedrinken in het Koffiehuus of kletsen in het Strandhuus. We praten graag met u over vroeger en we vinden het fijn om samen muziek te maken. Van zingen en muziek krijgen veel mensen een goed gevoel, dat lang bij ze blijft.

Onze visie

Bij Noorderbreedte kunt u altijd uzelf zijn. U heeft zorg nodig, maar u weet wat voor u belangrijk is en wat u kunt én wilt. We luisteren daarom naar uw levensverhaal. Wie bent u? Wat was en is voor u belangrijk? Welke mooie en dierbare herinneringen heeft u? Wat doet u graag of juist liever niet? Hoe meer we van u weten, hoe beter we aansluiten bij u wensen. In overleg met u betrekken wij uw familie, vrienden en kennissen zoveel mogelijk. Zij zijn onderdeel van uw leven. Samen zorgen wij voor een waardevolle invulling van de dag.

Onze vrijwilligers

Een waardevolle dag voor de bewoners realiseren we ook samen met vrijwilligers. Zij zijn een belangrijke aanvulling op de professionele zorg die wij bieden. Elke vrijwilliger draagt op zijn of haar manier bij. De een doet spelletjes of gaat gezellig zingen met bewoners, de ander gaat bakken of geeft gymnastiek. En of u nu meerdere keren per week of twee keer per maand kunt, elke vorm van vrijwilligerswerk is welkom! Wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op!

Ons huisblad

Van Harenshuus heeft een huisblad: ’t Bildts Praatsy. Deze uitgave is bedoeld voor bewoners, naasten, vrijwilligers en medewerkers. Het huisblad verschijnt vijf tot zeven keer per jaar. De redactie bestaat uit medewerkers en familieleden van bewoners.

Cliëntenraad

De medezeggenschap binnen Van Harenshuus is geregeld via de cliëntenraad. Deze behartigt de belangen van de bewoners. De leden kijken en luisteren naar wat er nodig is voor een waardevolle dag. Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met clientenraden.west@nb.nl.

Praktische informatie

  • Van Harenshuus Westerpoort is gevestigd aan de Cingel 2 in St. Annaparochie.
  • De locatie is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer en op de fiets.
  • Bij de locatie kunt u uw fiets kwijt in een (overdekte) fietsenstalling.
  • Bij Van Harenshuus is voldoende parkeergelegenheid.
  • Kijk voor routes en bereikbaarheid van de locatie op Google Maps en www.9292.nl
  • Woont u in Van Harenshuus? Of wordt u binnenkort bewoner? Leest u dan ook de brochure met praktische informatie. Daarmee weten u en uw naasten wat Noorderbreedte organiseert en wat u zelf regelt.

Dit is Van Harenshuus

Meer informatie?

Contactgegevens

Een bezoek aan onze vestiging

Cingel 2
9076 DK St. Annaparochie

Rondleiding

Vraag een rondleiding aan

Vragen

Eén nummer voor al uw vragen