Ymedam

Leeuwarden

In woonzorgcentrum Ymedam zijn het vaak de kleine dingen die zorgen voor een echt thuisgevoel. Oude plaatjes draaien. Gezellig samen koffiedrinken of een spelletje doen. Een luisterend oor. Gezamenlijk koken of bakken. En bijvoorbeeld een prachtige binnentuin om van te genieten. Welkom in Ymedam!

Voor wie?

Als u dementie heeft, dan is Ymedam een fijne plek om te wonen. Hier krijgt u de zorg en ondersteuning die u nodig heeft. Als Ymedam uw nieuwe thuis wordt, dan is dat natuurlijk een grote verandering in uw leven. We doen er alles aan om u het warme gevoel van thuis te geven. Samen met uw naasten kijken we wat er nodig is en wat u wenst. Bent u gewend dat uw haar wordt gedaan door uw familielid? Of doet u iedere dag een spelletje of de was met uw naaste? Natuurlijk kunt u dat bij Ymedam op die manier blijven doen. Zo maken wij van elke dag een waardevolle dag.

 

 

Wonen met zorg

Welke vorm van wonen met zorg voor u geschikt is, hangt af van uw persoonlijke situatie. Binnen Ymedam is er de volgende mogelijkheid:

Groepswonen past bij u als u dementie heeft. Ymedam heeft vier woningen; elk met zeven bewoners. U heeft uw eigen zit-/slaapkamer die u naar uw eigen smaak inricht. Hier kunt u op uzelf zijn of bezoek ontvangen. Er is een grote woonkamer met keuken die u deelt met de andere bewoners. Deze ruimte is huiselijk ingericht en geeft een prachtig uitzicht op de binnentuin. In de woonkamer kunt u lekker zitten, een praatje maken of meedoen aan activiteiten. Er wordt elke dag met elkaar gekookt en gegeten. Als u het leuk vindt, helpt u mee in het huishouden. U kunt bijvoorbeeld de was opvouwen of de aardappels schillen. Er is 24 uur per dag, zeven dagen per week zorg en ondersteuning aanwezig.

Activiteiten

Bij Ymedam is er altijd wat te doen. In de gezamenlijke woonkamer kunt u bijvoorbeeld een spelletje doen, de krant lezen of een praatje maken. U kunt ook fietsen op een interactieve hometrainer. Direct naast de woonkamer is een grote binnentuin. Hier geniet u van de bloemen en planten en de buitenlucht. De kapper en pedicure komen langs. Ymedam ligt in de gezellige woonwijk Bilgaard. In de buurt vindt u een park en een winkelcentrum. Samen met u bezoek kunt altijd een wandeling maken of een tochtje op de duofiets. U beslist zelf wat u wilt doen. Bij Ymedam maakt u uw eigen plannen en vinden we het gezellig als u bij een activiteit aansluit.

Onze visie

Bij Noorderbreedte kunt u altijd uzelf zijn. U heeft zorg nodig, maar u weet wat voor u belangrijk is en wat u kunt én wilt. We luisteren daarom naar uw levensverhaal. Wie bent u? Wat was en is voor u belangrijk? Welke mooie en dierbare herinneringen heeft u? Wat doet u graag of juist liever niet? Hoe meer we van u weten, hoe beter we aansluiten bij u wensen. In overleg met u betrekken wij uw familie, vrienden en kennissen zoveel mogelijk. Zij zijn onderdeel van uw leven. Samen zorgen wij voor een waardevolle invulling van de dag.

Onze vrijwilligers

Een waardevolle dag voor de bewoners realiseren we ook samen met vrijwilligers. Zij zijn een belangrijke aanvulling op de professionele zorg die wij bieden. Elke vrijwilliger draagt op zijn of haar manier bij. De een bekijkt foto’s van vroeger of leest de krant voor, de ander regelt een ritje op de duofiets. En of u nu meerdere keren per week of twee keer per maand kunt, elke vorm van vrijwilligerswerk is welkom! Wilt u meer weten? Neem contact met ons!

Cliëntenraad

De medezeggenschap binnen Ymedam is geregeld via de cliëntenraad. Deze behartigt de belangen van de bewoners. De leden kijken en luisteren naar wat er nodig is voor een waardevolle dag. Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met de cliëntenraad via clientenraad.jabikshof-ymedam@nb.nl.

 

Vrienden van Ymedam

De Stichting ‘Vrienden Voor het Leven’ zorgt voor leuke extra’s voor de bewoners van Ymedam. Denk aan tuinmeubilair, muziekinstrumenten en plantenbakken. Een van de initiatieven is ook de Klusbus 65+. Daarmee draagt de stichting bij aan het realiseren van de waardevolle dag. Bekijk het jaarverslag. Wilt u meer weten of een bijdrage aan de stichting geven? Bel dan met 058 – 280 30 30.

Praktische informatie

  • Ymedam is gevestigd aan de Ymedam 34 in Leeuwarden.
  • De locatie is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer en op de fiets.
  • Bij Ymedam is voldoende parkeergelegenheid.
  • Kijk voor routes en bereikbaarheid van de locatie op Google Maps en www.9292.nl
  • Woont u in Ymedam? Of wordt u binnenkort bewoner? Leest u dan ook de brochure met praktische informatie. Daarmee weten u en uw naasten wat Noorderbreedte organiseert en wat u zelf regelt.

Dit is Ymedam

'Hier voel ik me veilig en thuis'

Meer informatie?

Contactgegevens

Een bezoek aan onze vestiging

Ymedam 34
8918 LZ Leeuwarden

Rondleiding

Vraag een rondleiding aan

Vragen

Eén nummer voor al uw vragen