Icoon Dementie Dementie

Ervaart u problemen met uw geheugen? Mogelijk heeft u te maken met dementie. Noorderbreedte is gespecialiseerd in deze aandoening. Als het thuis wonen door dementie niet meer gaat, kunt u groepswonen binnen een van onze woonzorglocaties. We luisteren naar wat u wensen zijn en wat u nodig heeft. Zo zorgen we voor een waardevolle dag.

Wat is dementie?

Dementie is een verzamelnaam voor verschillende aandoeningen rondom het geheugen. De bekendste zijn de ziekte van Alzheimer en vasculaire dementie.
Bij dementie is er altijd sprake van ernstige geheugenproblemen. In het begin ervaart u problemen in uw kortetermijngeheugen. Later breiden deze zich uit naar het langetermijngeheugen. Het kost u steeds meer moeite om nieuwe informatie te onthouden. Het wordt lastiger om te lezen, schrijven, rekenen en praten.
Bij dementie lukt het u op een gegeven moment niet meer om zelfstandig te functioneren. Het nemen van initiatieven wordt moeilijker. Ook kunnen er persoonlijkheids- en gedragsveranderingen optreden, zoals de versterking van karaktereigenschappen.
Vaak raakt iemand gedesoriënteerd in tijd en/of plaats en gaan sociale vaardigheden verloren. Veel mensen met dementie krijgen klachten van depressieve aard. Het is erg belangrijk dat er mensen om u heen zijn waarop u kunt vertrouwen en die goed voor u zorgen.
In de laatste fase van dementie, waarbij familie en omgeving nauwelijks nog worden herkend, neemt de zorg steeds verder toe.
'Mijn moeder kon thuis niet langer zelfstandig wonen. Ik zie dat ze het hier goed heeft. Ze vergeet snel wat er gebeurt, maar de dagen zijn voor haar fijn.'
Mevrouw Stienstra - naaste

Neem contact met ons op

Heeft u of uw naaste dementie? Heeft u interesse in groepswonen in een van de woonzorgcentra van Noorderbreedte? Vult u dan onderstaand contactformulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact op. Dan vertellen we u meer en bespreken we de mogelijkheden.

"*" geeft vereiste velden aan

Heeft u of uw naaste een zorgindicatie?*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.