Icoon Groepswonen Groepswonen

Als u een vorm van dementie heeft, dan is zelfstandig thuis wonen vaak niet zo eenvoudig meer. U kunt groepswonen binnen onze verschillende woonzorgcentra in Friesland. Hier krijgt u de zorg en ondersteuning die u nodig heeft. U woont beschermd, veilig en verzorgd.

Wanneer groepswonen?

Als zelfstandig wonen niet meer lukt.
Wanneer u intensieve zorg en ondersteuning nodig heeft.
Als u op zoek bent naar een nieuw thuis waar u uzelf kunt zijn met ondersteuning.

Comfortabel en veilig wonen

Het groepswonen bij Noorderbreedte houdt in dat u uw eigen woonruimte heeft. U beschikt over een zit-/slaapkamer en badkamer. Uw nieuwe thuis richt u in naar uw eigen smaak en wensen. Het is belangrijk dat u zich thuis voelt. In uw kamer vindt u alle privacy die u wilt en nodig heeft. De gezamenlijke huiskamer deelt u met de andere bewoners. Noorderbreedte sluit voor u als bewoner een collectieve particuliere inboedel- en/of aansprakelijkheidsverzekering af.

Zelfstandig wonen met zorg | Abbingahiem in Leeuwarden
'Het is gezellig om met elkaar te wonen. Ik heb mijn eigen thuis en ik kan altijd naar de gezamenlijke huiskamer'
Meneer Grouwstra - bewoner

Doen wat u fijn vindt

In de huiskamer wordt met elkaar gegeten en bijvoorbeeld een spelletje gespeeld of televisie gekeken. U doet altijd de dingen die u thuis ook graag deed. Vindt u het bijvoorbeeld fijn om voor het eten te zorgen? U kunt natuurlijk altijd helpen. Ook bij bijvoorbeeld het schillen van de aardappelen, doppen van de boontjes of de was opvouwen. Geef gerust zelf aan wat u wilt en kunt. Bij Noorderbreedte maken we graag samen met u van elke dag een waardevolle dag.

Zorg en ondersteuning: 24/7

Binnen de groepswoning kunt u rekenen op de juiste zorg en ondersteuning op elk moment van de dag. De zorgmedewerkers zijn er voor u. Zij staan 24 uur per dag, zeven dagen per week voor u klaar. Zij zorgen graag voor het verschil door er te zijn en te luisteren naar uw verhaal.

Aanvullende diensten en producten

Naast de diensten waarop u recht heeft op basis van de Wet langdurige zorg, biedt Noorderbreedte aanvullende diensten en producten. Denk aan het wassen van uw kleding en linnengoed, een bezoek aan de kapper en pedicure, uitstapjes, een persoonlijk alarm, televisie, telefoon en internet. U kiest zelf de diensten en producten waarvan u wilt gebruikmaken. Bekijk het overzicht en de bijbehorende kosten.

Neem contact met ons op

Heeft u interesse in groepswonen in een van de woonzorgcentra van Noorderbreedte? Vult u dan onderstaand contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Dan vertellen we u meer en bespreken we de mogelijkheden.

"*" geeft vereiste velden aan

Persoonlijke gegevens

U kunt alleen op de wachtlijst van onze locaties komen te staan als u een Wlz-indicatie heeft. Heeft u nog geen Wlz-indicatie? Vraag deze dan eerst aan via het CIZ.
Geslacht*

Gegevens contactpersoon

Indien u geen contactpersoon heeft, vul dan hieronder uw eigen contactgegevens in.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.