De Spiker

Harlingen

Bij De Spiker willen we dat u zich thuis voelt. Een thuisgevoel zit vaak al in kleine dingen. Dat kunnen een fijn ons-kent-onsgevoel, een gezellige woonomgeving en een comfortabel appartement zijn. Bij ons vindt u dat allemaal. We horen graag wat voor u belangrijk is. Welkom in De Spiker!

Voor wie?

Als u dementie of een lichamelijke beperking heeft, dan is De Spiker een fijne om plek om te wonen. In De Spiker krijgt u de zorg en ondersteuning die u nodig heeft. Als De Spiker uw nieuwe thuis wordt, dan is dat natuurlijk een grote verandering in uw leven. We doen er alles aan om u het warme gevoel van thuis te geven. Wat u ook nodig heeft, wij zorgen ervoor dat wij samen met u van elke dag een waardevolle dag maken.

Wonen met zorg

Welke vorm van wonen met zorg voor u geschikt is, hangt af van uw persoonlijke situatie. Binnen De Spiker zijn er de volgende mogelijkheden:

Als u dementie heeft, kunt u binnen De Spiker wonen binnen een van de vier groepswoningen. U heeft uw eigen woon/slaapkamer. U deelt een gezamenlijke huiskamer en keuken met zeven bewoners. In de gezamenlijke huiskamer kunt u bijvoorbeeld een spelletje doen, de krant lezen, een praatje maken of gewoon lekker zitten. U kunt, als u dat leuk vindt, meehelpen met de dagelijkse klusjes. Denk aan het vouwen van de was of het schillen van de aardappels. Er wordt bijna elke dag gekookt in de gezamenlijke keuken, omdat vers en lekker eten goed is voor uw welzijn. U krijgt 24 uur per dag, zeven dagen per week ondersteuning.

Als u een lichamelijke beperking of een lichte vorm van dementie heeft, kunt u binnen De Spiker zelfstandig wonen met zorg dichtbij. U heeft een ruim privé-appartement met een woon-, slaapkamer en badkamer en balkon. Uw nieuwe thuis richt u helemaal naar eigen smaak in. Er is in de woning veel bewegingsruimte, ook als u gebruikmaakt van een rolstoel of rollator. U kiest zelf waar u eet: in het restaurant, in uw eigen appartement of in de buurtkamer. In de buurtkamer kunt u elke dag terecht, er is hier ook begeleiding aanwezig. Woont u samen met uw partner en heeft u allebei zorg nodig? Dan bekijken we of u samen in De Spiker kunt wonen.

Activiteiten

Binnen De Spiker is er altijd wat te doen. Als u houdt van gezelligheid of graag actief bent, dan heeft u voldoende keuze. U kunt bijvoorbeeld een wandeling maken of in alle rust de krant lezen in uw eigen appartement. Als u wilt, kunt u een bezoek brengen aan de kapper of pedicure. Ook kunt u een boek lenen in de bibliotheek en kerkdiensten bijwonen. In de buurtkamers of huiskamers drinken bewoners graag een kopje koffie met elkaar. Ook bakken we regelmatig iets lekkers, kijken we een film of spelen we bingo. Uw familie betrekken we graag bij de activiteiten.

Onze visie

Bij Noorderbreedte kunt u altijd uzelf zijn. U heeft zorg nodig, maar u weet wat voor u belangrijk is en wat u kunt én wilt. We luisteren daarom naar uw levensverhaal. Wie bent u? Wat was en is voor u belangrijk? Welke mooie en dierbare herinneringen heeft u? Wat doet u graag of juist liever niet? Hoe meer we van u weten, hoe beter we aansluiten bij u wensen. In overleg met u betrekken wij uw familie, vrienden en kennissen zoveel mogelijk. Zij zijn onderdeel van uw leven. Samen zorgen wij voor een waardevolle invulling van de dag.

Dagbesteding

Woont u zelfstandig? Bij dagbesteding ’t Anker in Harlingen bent u van harte welkom voor een fijne ontmoeting, samen zijn en gezellige activiteiten. Dagbesteding ’t Anker is onderdeel van De Spiker van Noorderbreedte en woonzorgcentrum Almenum. De dagbesteding is gevestigd aan de Midlumerlaan 53a in appartement 701/702 in Harlingen.

Onze vrijwilligers

Een waardevolle dag voor de bewoners realiseren we ook samen met vrijwilligers. Zij zijn een belangrijke aanvulling op de professionele zorg die wij bieden. Elke vrijwilliger draagt op zijn of haar manier bij. De een wandelt of kookt met bewoners, de ander zet koffie of leest de krant voor. En of u nu meerdere keren per week of twee keer per maand kunt, elke vorm van vrijwilligerswerk is welkom! Wilt u meer weten? Neem contact met ons op!

Hospice

Bij De Spiker is het Molenaar Klein Hospice gevestigd. Het hospice biedt hulp, gastvrijheid en verzorging aan mensen die ernstig ziek zijn en voor wie genezing niet meer mogelijk is. De zorg wordt maximaal afgestemd op de persoonlijke wensen en behoeften. Hierbij staat aandacht voor een draaglijk en waardig levenseinde in een eigen appartement centraal. In het hospice is 24 uur per dag professionele hulp beschikbaar.

Bekijk hier de brochure met praktische informatie.

Cliëntenraad

De medezeggenschap binnen De Spiker is geregeld via de cliëntenraad. Deze behartigt de belangen van de bewoners. De leden kijken en luisteren naar wat er nodig is voor een waardevolle dag. Een keer per jaar worden huiskamergesprekken gevoerd. De bewoners van de afdeling bespreken dan hun ervaringen over de zorg met leden van de cliëntenraad. Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met clientenraden.west@nb.nl of 0517 – 49 02 50.

Stichting Vrienden van De Spiker

De stichting Vrienden van Bewoners van De Spiker zorgt voor leuke extra’s voor de bewoners. Denk aan tuinmeubilair, muziekinstrumenten of het organiseren van een activiteit. Wilt u meer weten of een bijdrage geven aan stichting Vrienden van Bewoners van De Spiker? Bel dan met 0517 – 49 02 50.

Praktische informatie

  • De Spiker is gevestigd aan de Saltryperlaan 1 in Harlingen.
  • De locatie is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer en op de fiets.
  • Bij de locatie kunt u uw fiets kwijt in een (overdekte) fietsenstalling.
  • Bij De Spiker is voldoende parkeergelegenheid.
  • Kijk voor routes en bereikbaarheid van de locatie op Google Maps en www.9292ov.nl
  • Woont u in De Spiker? Of wordt u binnenkort bewoner? Leest u dan ook de brochure met praktische informatie. Daarmee weten u en uw naasten wat Noorderbreedte organiseert en wat u zelf regelt.

Dit is De Spiker

"Het is hier heel gezellig met veel bekenden van vroeger"

Meer informatie?

Contactgegevens

Een bezoek aan onze vestiging

Saltryperlaan 1
8861 VD Harlingen

Rondleiding

Vraag een rondleiding aan

Vragen

Eén nummer voor al uw vragen