Icoon Dagbesteding Dagbesteding

Woont u in uw eigen huis en vindt u het fijn om andere mensen te ontmoeten? Lijkt het u leuk om mee te doen met activiteiten? Dan is de dagbesteding van Noorderbreedte misschien iets voor u. Wij bieden dagbesteding op meerdere locaties in Friesland.

Dagbesteding op vijf locaties

Noorderbreedte biedt op vijf locaties in Friesland dagbesteding. U vindt ons in Harlingen, Hurdegaryp, Kollum en Leeuwarden. Door deel te nemen aan de dagbesteding kan uw mantelzorger even wat tijd voor zichzelf nemen. U bent op de dagbesteding van Noorderbreedte namelijk in heel goede handen. Er is altijd deskundige begeleiding aanwezig. U doet mee aan de activiteiten die u leuk vindt. Zo beleeft u elke keer een waardevolle dag op de dagbesteding.

Voor wie is de dagbesteding?

De dagbesteding is er voor u als u nog zelfstandig woont en graag meedoet aan activiteiten en anderen wilt ontmoeten.
Er kunnen ook andere redenen zijn om naar de dagbesteding te komen. U heeft bijvoorbeeld beginnende dementie, u wacht op een nieuw thuis in een woonzorgcentrum of u wilt uw mantelzorger ontlasten.
Bij de dagbesteding kunt u deelnemen aan allerlei activiteiten die u leuk vindt. Denk aan spelletjes doen, koffiedrinken, bewegen, knutselen en muziek luisteren. Samen met anderen beleeft u daarmee een fijne dag.
Met de dagbesteding biedt Noorderbreedte ondersteuning aan u en uw mantelzorgers. U behoudt op deze manier uw zelfredzaamheid, uw mantelzorger heeft even tijd voor zichzelf.
De dagbesteding helpt u om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. U wordt ondersteund bij het behouden van een prettig dagritme.
'Ik kom een paar keer per week bij de dagbesteding. Ik vind het gezellig! Mijn mantelzorger heeft op deze momenten even 'vrij'. Dat vind ik een fijn idee.'
Mevrouw Teernsta - cliënt

Wat kost dagbesteding?

  • De kosten van dagbesteding worden vergoed vanuit de Wmo (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) of vanuit de Wlz (Wet Langdurige Zorg).
  • U betaalt een eigen bijdrage via het CAK, het kantoor dat de eigen bijdrage vaststelt en int namens de overheid. De hoogte is afhankelijk van uw inkomen. Meer informatie hierover kunt u vinden op www.hetcak.nl.
  • Ook het taxivervoer van en naar de dagbesteding wordt vergoed vanuit uw zorgindicatie. U wordt opgehaald en weer thuis gebracht. Natuurlijk mag uw partner of familielid u ook komen brengen en halen.

Dagbesteding aanvragen

Om deel te kunnen nemen aan de dagbesteding heeft u een Wmo- of Wlz-zorgindicatie nodig (Wet maatschappelijke ondersteuning of Wet langdurige zorg). Noorderbreedte kan u helpen bij de aanvraag van de zorgindicatie.

 

 

Neem contact met ons op

Heeft u interesse in de dagbesteding van Noorderbreedte? Vult u dan onderstaand contactformulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact op. Dan vertellen we u meer en bespreken we de mogelijkheden.

"*" geeft vereiste velden aan

Heeft u of uw naaste een zorgindicatie?*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.