Icoon Dagbehandeling Dagbehandeling

Woont u zelfstandig en heeft u regelmatig een behandeling nodig vanwege een aandoening? Dan is de gespecialiseerde dagbehandeling van Noorderbreedte een goede manier om u te laten ondersteunen.

Dagbehandeling in Grou en Leeuwarden

Noorderbreedte biedt de dagbehandeling op de zorglocaties Friesma State in Grou en Noorderbreedte Revalidatie in Leeuwarden. U kunt hier terecht als u behandeling nodig heeft vanwege een ziekte of aandoening. Samen met u werken de specialisten aan het zo lang mogelijk kunnen blijven doen wat voor u belangrijk is. In Friesma State is de dagbehandeling specifiek gericht op mensen met de ziekte van Huntington. Bij Noorderbreedte Revalidatie kunt u terecht met diverse dagbehandelingsvragen. Deze locatie is daarnaast gespecialiseerd in de ziekte van Parkinson. Met de dagbehandeling ondersteunen wij u op zo’n manier dat u nog goed en veilig zelfstandig thuis kunt wonen. Zo zorgen wij graag samen met u voor het verschil.

Voor wie is de dagbehandeling?

De dagbehandeling is er voor u als u nog zelfstandig woont en een behandeling nodig heeft vanwege een aandoening of (chronische) ziekte.
Bij de dagbehandeling richt u zich samen met ons op uw herstel, het aanleren van vaardigheden, het voorkomen van het verergeren van klachten of het leren omgaan met uw beperkingen.
Samen met u en uw huisarts of medisch specialist bespreken we welke behandelingen u kunnen helpen. Denk aan fysiotherapie, ergotherapie of logopedie.
Gezamenlijk stellen we een behandelplan op. De persoonsgerichte behandelingen helpen u om zo lang mogelijk veilig thuis te blijven wonen.
'Ik ga elke week naar de dagbehandeling. Hier leer ik hoe ik thuis met mijn beperkingen kan omgaan.'
Mevrouw Mollema - cliënt

Dagbehandeling aanvragen

Voor de dagbehandeling heeft u een verwijzing van uw huisarts of medisch specialist nodig. Uw arts kan de dagbehandeling bij Noorderbreedte voor u aanvragen.