Bennema State

Hurdegaryp

In Bennema State willen we dat u zich thuis voelt. Een thuisgevoel zit vaak al in kleine dingen. Dat kunnen een prachtige landelijke omgeving zijn, een dierenweide en leuke activiteiten om aan mee te doen. Bij ons vindt u dat allemaal. We horen graag wat voor u belangrijk is. Welkom bij Bennema State!

Voor wie?

Heeft u veel zorg nodig, omdat u dementie of een lichamelijke beperking heeft? Dan is Bennema State een fijne plek om te wonen. Natuurlijk is verhuizen naar een woonzorglocatie een hele stap. Daarom doen wij er alles aan om u zich thuis te laten voelen. Samen met uw naasten kijken we wat er nodig is en wat u wenst. Bent u gewend dat u wordt geholpen door uw familielid? Of wandelt u iedere dag met uw naaste? Natuurlijk kunt u dat bij Bennema State op die manier blijven doen. Zo maken wij van elke dag een waardevolle dag.

Wonen met zorg

Welke vorm van wonen met zorg voor u geschikt is, hangt af van uw persoonlijke situatie. Binnen Bennema State zijn er de volgende mogelijkheden:

Binnen Bennema State bieden wij zelfstandig wonen met zorg. Deze vorm pas bij u als u een lichamelijk beperking heeft. U woont in een eigen appartement, met een woon-/slaapkamer, toilet, douche en een keukenblokje. U kunt hier helemaal uw eigen thuis creëren. Daarbuiten kunt u altijd, 24 uur per dag, een beroep doen op onze zorgmedewerkers.

Als u dementie heeft, kunt u in Bennema State wonen binnen een van de groepswoningen. U heeft uw eigen zit-/slaapkamer en badkamer. U deelt een gezamenlijke woonkamer en keuken met vijf of zes medebewoners. In de gezamenlijke woonkamer kunt u bijvoorbeeld een spelletje doen, de krant lezen, een praatje maken of gewoon lekker zitten. U kunt, als u dat leuk vindt, meehelpen met de dagelijkse klusjes. Denk aan het vouwen van de was of het schillen van de aardappels. Er wordt bijna elke dag gekookt in de gezamenlijke keuken, omdat vers en lekker eten goed is voor uw welzijn. Er is 24 uur per dag, zeven dagen per week ondersteuning.

Heeft u tijdelijk zorg nodig? Bijvoorbeeld omdat u moet herstellen na een operatie? In Bennema State kunt u terecht voor tijdelijk wonen met zorg. Wij bieden u een tijdelijke woonplek met alle ondersteuning die u wenst en nodig heeft. Lees meer over tijdelijk wonen met zorg bij Noorderbreedte.

Bij Bennema State kunt u een appartement huren als u zichzelf nog kunt redden, maar ondersteuning wel fijn zou zijn. De zorg en ondersteuning die u mogelijk nodig heeft, zijn daarmee altijd dichtbij. Lees meer over huren bij Bennema State.

Activiteiten

Binnen Bennema State is er altijd wat te doen. Als u houdt van gezelligheid of graag actief bent, dan heeft u voldoende keuze. Achter onze woonzorglocatie ligt een prachtig park met een vijver en een dierenweide. Hier kunt u heerlijk wandelen en genieten van de natuur. In het dagcentrum is het gezellig druk en kunt u terecht voor koffie en een praatje. Daarnaast organiseren vrijwilligers uit Hurdegaryp en omgeving allerlei activiteiten. Denk aan films, toneel, modeshows, uitstapjes of bingomiddagen. Iedere maand is er in de Statesael een kerkdienst. In het restaurant kunt u genieten van een kopje koffie, thee of lunch. In het winkeltje kunt u terecht voor de basis boodschappen. Houdt u van lezen? Dan kunt u een boek lenen in de kleine bibliotheek.

Onze visie

Bij Noorderbreedte kunt u altijd uzelf zijn. U heeft zorg nodig, maar u weet wat voor u belangrijk is en wat u kunt én wilt. We luisteren daarom naar uw levensverhaal. Wie bent u? Wat was en is voor u belangrijk? Welke mooie en dierbare herinneringen heeft u? Wat doet u graag of juist liever niet? Hoe meer we van u weten, hoe beter we aansluiten bij u wensen. In overleg met u betrekken wij uw familie, vrienden en kennissen zoveel mogelijk. Zij zijn onderdeel van uw leven. Samen zorgen wij voor een waardevolle invulling van de dag.

Dagbesteding

Woont u nog zelfstandig en vindt u het leuk om andere mensen te ontmoeten? Wilt u meedoen aan activiteiten? Dan is dagbesteding in ons dagcentrum misschien iets voor u. Er is deskundige begeleiding aanwezig. Dagbesteding zorgt er ook voor dat uw mantelzorger even wat tijd voor zichzelf heeft.

In Bennemastate bevindt zich ook het kleinschalige dagcentrum Het Trefpunt. Dit dagcentrum is bedoeld voor jongere mensen met dementie, tussen de 40 en de 65 jaar die nog zelfstandig wonen. Bij Het Trefpunt kunt u meerdere dagdelen per week terecht, afhankelijk van uw indicatie. U kunt in de werkplaats timmerwerk verrichten of werkstukken schilderen of op de computer werken. Door een aantal mensen wordt er klaverjas gespeeld, gebiljart of gefietst op een duofiets.

Wilt u meer weten?

Om deel te kunnen nemen aan de dagbesteding heeft u een zorgindicatie nodig (Wet maatschappelijke ondersteuning of Wet langdurige zorg). Noorderbreedte kan u helpen bij de aanvraag van deze zorgindicatie. Neem gerust contact met ons op via klantenservice@nb.nl of 058 – 280 30 30.

Onze vrijwilligers

Een waardevolle dag voor de bewoners realiseren we ook samen met vrijwilligers. Zij zijn een belangrijke aanvulling op de professionele zorg die wij bieden. Elke vrijwilliger draagt op zijn of haar manier bij. De een wandelt of kookt met bewoners, de ander zet koffie of leest de krant voor. En of u nu meerdere keren per week of twee keer per maand kunt, elke vorm van vrijwilligerswerk is welkom! Wilt u meer weten? Neem contact met ons op!

Cliëntenraad

De medezeggenschap binnen Bennema State is geregeld via de cliëntenraad. Deze behartigt de belangen van de bewoners. De leden kijken en luisteren naar wat er nodig is voor een waardevolle dag. Wilt u meer informatie of lid worden? Neemt u dan contact op met de cliëntenraad via clientenraad.bennemastate@nb.nl.

Vrienden van Bennema State

De stichting Vrienden van Bennema State zorgt voor leuke extra’s voor bewoners. Zo maakt de stichting onder meer de dierenweide mogelijk en zijn gezamenlijke ruimtes gezellig ingericht. De stichting heeft een rolstoelbus. Daarmee worden bewoners opgehaald en weggebracht. Wilt u meer weten of een bijdrage aan de stichting geven? Bel dan met 0511 – 457 900 of stuur een mailtje naar stichtingvvbennemastate@gmail.com.

Praktische informatie

  • Bennema State is gevestigd aan de Rijksstraatweg 165 in Hurdegaryp.
  • De locatie is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer en op de fiets.
  • Bij de locatie kunt u uw fiets kwijt in een (overdekte) fietsenstalling.
  • Bij Bennema State is voldoende parkeergelegenheid.
  • Kijk voor routes en bereikbaarheid van de locatie op Google Maps en www.9292ov.nl
  • Woont u in Bennema State? Of wordt u binnenkort bewoner? Leest u dan ook de brochure met praktische informatie. Daarmee weten u en uw naasten wat Noorderbreedte organiseert en wat u zelf regelt.

Dit is Bennema State

'Hier voel ik me helemaal thuis in het Friese Hurdegaryp'

Meer informatie?

Contactgegevens

Een bezoek aan onze vestiging

Rijksstraatweg 165
9254 DE Hurdegaryp

Rondleiding

Vraag een rondleiding aan

Vragen

Eén nummer voor al uw vragen