Icoon Parkinson Parkinson

Noorderbreedte is gespecialiseerd in de zorg voor mensen met de ziekte van Parkinson. Heeft u (symptomen van) Parkinson? Ons team van specialisten staat voor u klaar. Bij onze locatie Noorderbreedte Revalidatie in Leeuwarden is het Punt voor Parkinson Fryslân gevestigd. Daarnaast bieden we wonen met zorg voor mensen met Parkinson.

Punt voor Parkinson Fryslân

Het Punt voor Parkinson Fryslân is een samenwerking tussen het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) en Noorderbreedte. Het Punt voor Parkinson Fryslân, gevestigd binnen onze locatie Noorderbreedte Revalidatie, bestaat uit een polikliniek, een Parkinson Kliniek en een dagbehandeling. Afhankelijk van uw behoefte en de complexiteit van uw ziekte bekijken we met elkaar wat er nodig is en wat er het beste bij uw past.

  • Mensen uit Friesland kunnen voor hun behandeling bij het Punt voor Parkinson Fryslân terecht. Hiervoor heeft u een verwijzing nodig van een neuroloog van een van de Friese ziekenhuizen.
  • Komt u uit een ander deel van Noord-Nederland? Dan wordt u behandeld door de neuroloog in uw eigen ziekenhuis. Als de problemen rondom uw ziekte complex zijn, kan uw neuroloog u doorverwijzen naar het Punt voor Parkinson Fryslân. Wij kunnen uw neuroloog ook ondersteunen en adviseren over de behandeling.

Wat is Parkinson?

Parkinson is een ziekte die ontstaat in de hersenen. De manier waarop de ziekte zich uit is bij geen mens hetzelfde.
Bij mensen met de ziekte van Parkinson ontstaat er een tekort aan het stofje dopamine in het diepgelegen deel van de hersenen. Hier gaan hersencellen kapot. Als 80 procent stuk is, ontstaat de ziekte van Parkinson.
Parkinson uit zich onder meer in algehele stijfheid, minder makkelijk bewegen en trillen van armen en benen. Vaak treden ook geheugenproblemen op. De ziekte is niet te genezen en de klachten verergeren.
In Nederland zijn er ruim 50.000 mensen met de ziekte van Parkinson. De verwachting is dat dit aantal sterk gaat toenemen door de vergrijzing.
'Parkinson maakt mijn leven niet makkelijk. Met de kennis die de specialisten van mijn ziekte hebben, kan ik wel meer dan ik dacht.'
Meneer Zijlstra - bewoner

Neem contact met ons op

Wilt u meer weten over de specialistisch zorg rondom de ziekte van Parkinson? Vult u dan onderstaand contactformulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Dan vertellen we u graag meer en bespreken we de mogelijkheden.

"*" geeft vereiste velden aan