Vrijwilligerswerk

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk in Friesland waarmee je van betekenis bent? Word dan vrijwilliger bij Noorderbreedte! Je bepaalt zelf wat je doet, hoeveel tijd je besteedt en hoelang je het vrijwilligerswerk doet. Help bijvoorbeeld bij een kortdurend vrijwilligersproject. Of word langdurig een gezellig maatje van een of meerdere bewoners. Jij beslist!

Vrijwilligerswerk bij Noorderbreedte: wie zijn wij?

Noorderbreedte is een (ouderen)zorgorganisatie die gespecialiseerd is diverse aandoeningen en ziektes, zoals dementie, Huntington, Gerontopsychiatrie en Korsakov. We werken samen met Thuiszorg Het Friese Land. We hebben vijftien woonzorglocaties en één revalidatiecentrum. Je vindt ons in West-Terschelling, Harlingen, Franeker, Sint Annaparochie, Grou, Hurdegaryp, Noardburgum, Kollum en Leeuwarden. Er is dus altijd een plek dichtbij om waardevol vrijwilligerswerk in Friesland te doen. Als vrijwilliger ben je een waardevolle aanvulling op onze professionele zorg en ondersteuning. Jij zorgt samen met ons voor een waardevolle dag, voor de bewoners, cliënten, zorgmedewerkers en je collega-vrijwilligers en jezelf.

Waardevolle dag bij Noorderbreedte 

Binnen Noorderbreedte staat de waardevolle dag centraal. Niet alleen voor de bewoners en cliënten, maar ook voor jou als vrijwilliger. Iedereen moet zich binnen onze organisatie thuis voelen. We kijken altijd naar mogelijkheden. We luisteren naar de persoonlijke wensen en behoeften. We verdiepen ons in ieders levensverhaal. Zo zorgen we voor het verschil. Dat verschil zit vaak al in kleine dingen, bijvoorbeeld een fijne wandeling maken of een gezellig spelletje doen.

Vrijwilligerswerk in de ouderenzorg: wat bieden we jou?

een warm welkom, we laten je echt thuis voelen en leggen je alles uit;
begeleiding op de werkplek in een collegiale werksfeer (met eventueel extra trainingen);
een jaarlijkse gezellige vrijwilligersavond;
de Breeduit, het magazine voor medewerkers en vrijwilligers;
een blijk van waardering, iedere dag maar in het bijzonder op de Dag van de Vrijwilliger;
een kerstattentie;
reiskostenvergoeding en een ongevallen- en WA-verzekering.

Wanneer kun je beginnen met je vrijwilligerswerk?

Heb je interesse in het doen van vrijwilligerswerk bij Noorderbreedte? Kijk bij de locatie van je keuze welke soort werkzaamheden er zijn of neem contact op met de coördinator vrijwilligerswerk van de locatie. Hier vind je ook de contactgegevens om je aan te melden voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Samen met de coördinator vrijwilligers bespreek je de mogelijkheden. Zoals gezegd: je geeft zelf aan welke tijd je kunt en wilt besteden. We én de bewoners kijken uit naar je komst!