Revalidatie

Leeuwarden

Na een opname in het ziekenhuis is het vaak nodig om te revalideren. Bijvoorbeeld na een gebroken heup of hersenbloeding. Het kan ook zijn dat u moet herstellen van een ziekte, of u wilt leren omgaan met de gevolgen van uw aandoening. Bij ons krijgt u de deskundige zorg en begeleiding die u nodig heeft en die bij u past. Welkom bij Noorderbreedte Revalidatie!

Voor wie?

Noorderbreedte Revalidatie biedt tijdelijke zorg aan mensen die moeten herstellen na bijvoorbeeld een ongeluk of een operatie. Na een ziekenhuisopname kunt u niet altijd direct naar huis. Ons team van specialisten staat voor u klaar. U wordt begeleid bij uw herstel of bij het leren omgaan met de gevolgen van uw (chronische) aandoening. We zijn gespecialiseerd in revalideren na een beroerte, een gebroken heup, de longaandoening COPD en bij de ziekte van Parkinson. Noorderbreedte werkt nauw samen met het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL). Samen met u doen we er alles aan om u zo goed mogelijk te laten herstellen voor een terugkeer naar huis.

Onze visie

Bij Noorderbreedte kunt u altijd uzelf zijn. U heeft zorg nodig, maar u weet wat voor u belangrijk is en wat u kunt én wilt. We luisteren daarom naar uw levensverhaal. Wie bent u? Wat was en is voor u belangrijk? Welke mooie en dierbare herinneringen heeft u? Wat doet u graag of juist liever niet? Hoe meer we van u weten, hoe beter we aansluiten bij u wensen. In overleg met u betrekken wij uw familie, vrienden en kennissen zoveel mogelijk. Zij zijn onderdeel van uw leven. Samen zorgen wij voor een waardevolle invulling van de dag.

Samen revalideren

Bij Noorderbreedte Revalidatie doen we er alles aan om u zo goed mogelijk te laten herstellen en u voor te bereiden op uw terugkeer naar huis. De revalidatie is vaak tijdelijk en kortdurend. Bij uw revalidatie is de betrokkenheid van uw naasten heel belangrijk. Daarom heeft Noorderbreedte Revalidatie het Samen Revalideren-traject ontwikkeld.

Dagbehandeling

Binnen Noorderbreedte Revalidatie hebben wij een gespecialiseerde dagbehandeling. Hier leert u omgaan met de beperkingen die het gevolg zijn van uw ziekte of aandoening. U komt een of meerdere keren per week naar de dagbehandeling. Samen met een fysiotherapeut doet u oefeningen, bijvoorbeeld om mobiel te blijven als u Parkinson heeft. Dankzij de oefeningen lukt het mensen vaak om langer thuis te blijven wonen. Op de dagbehandeling staat ook het ontmoeten van andere mensen centraal. Zij zitten vaak in eenzelfde situatie als u. Samen kunt u hierover in gesprek.

Cliëntenraad

De medezeggenschap binnen Noorderbreedte Revalidatie is geregeld via de cliëntenraad. Deze behartigt de belangen van de cliënten. De leden kijken en luisteren naar wat er nodig is voor een waardevolle dag. Wilt u meer informatie of lid worden? Neemt u dan contact op met de cliëntenraad via regiosecretariaatmidden@nb.nl of 058 – 230 31 80.

Praktische informatie

  • Noorderbreedte Revalidatie is gevestigd aan de Borniastraat 40 in Leeuwarden.
  • De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en op de fiets.
  • Bij de locatie kunt u uw fiets kwijt in een (overdekte) fietsenstalling.
  • Bij Noorderbreedte Revalidatie is voldoende parkeergelegenheid.
  • Kijk voor routes en bereikbaarheid van de locatie op Google Maps en www.9292.nl
  • Verblijft u bij Noorderbreedte Revalidatie? Of wordt u binnenkort opgenomen? Leest u dan ook de brochure met praktische informatie. Daarmee weten u en uw naasten wat Noorderbreedte organiseert en wat u zelf regelt.

Actueel: verbouwing

Noorderbreedte Revalidatie gaat naar verwachting begin 2024 verhuizen naar de Borniastraat 32 in Leeuwarden. Dit is de voormalige woonzorglocatie Nieuw Mellens van Noorderbreedte. Dit pand is leeg komen te staan na de oplevering van de nieuwe woonzorglocatie Jabikshof. In april 2023 is begonnen met de verbouwing aan de Borniastraat 32. Daarmee wordt de locatie gereedgemaakt voor Noorderbreedte Revalidatie, het Punt voor Parkinson en een interne afdeling van Noorderbreedte. Tot die tijd wordt de revalidatiezorg gegeven op de huidige locatie aan de Borniastraat 40. Heeft u vragen of opmerkingen? Neemt u dan gerust contact met ons op via verbouwingrevalidatie@nb.nl.

 

Dit is Revalidatie

Meer informatie?

Contactgegevens

Een bezoek aan onze vestiging

Borniastraat 40
8934 AD Leeuwarden

Rondleiding

Vraag een rondleiding aan

Vragen

Eén nummer voor al uw vragen