De Batting

Harlingen

Bij De Batting willen we dat u zich thuis voelt. Een thuisgevoel zit vaak al in kleine dingen. Dat kunnen een levendige omgeving zijn, een dierenweide en leuke activiteiten om aan mee te doen. Bij ons vindt u dat allemaal. We horen graag wat voor u belangrijk is. Welkom in De Batting!

Voor wie?

Heeft u veel zorg nodig, omdat uw dementie of een lichamelijke beperking heeft? Dat is De Batting een fijne plek om te wonen. Natuurlijk is verhuizen naar een woonzorglocatie een hele stap. Daarom doen wij er alles aan om u zich thuis te laten voelen. De Batting ademt de sowieso de sfeer van Harlingen. Samen met uw naasten kijken we wat er verder nodig is en wat u wenst. Bent u gewend dat u wordt geholpen door uw familielid? Of gaat u er graag met uw naaste opuit? Natuurlijk kunt u dat bij De Batting op die manier blijven doen. Zo maken wij van elke dag een waardevolle dag.

Wonen met zorg

Welke vorm van wonen met zorg voor u geschikt is, hangt af van uw persoonlijke situatie. Binnen De Batting zijn er de volgende mogelijkheden:

Als u dementie of een lichamelijke aandoening heeft, kunt u binnen De Batting wonen binnen een van de groepswoningen. U heeft uw eigen zit-/slaapkamer en badkamer. U deelt een gezamenlijke woonkamer en keuken met acht medebewoners. In de gezamenlijke woonkamer kunt u bijvoorbeeld een spelletje doen, de krant lezen, een praatje maken of gewoon lekker zitten. U kunt, als u dat leuk vindt, meehelpen met de dagelijkse klusjes. Denk aan het vouwen van de was of het schillen van de aardappels. Er wordt bijna elke dag gekookt in de gezamenlijke keuken, omdat vers en lekker eten goed is voor uw welzijn. Er is 24 uur per dag, zeven dagen per week ondersteuning aanwezig.

Heeft u tijdelijk zorg nodig? Bijvoorbeeld omdat u moet herstellen na een ziekte of omdat uw mantelzorger niet beschikbaar is? In De Batting kunt u terecht voor tijdelijk wonen met zorg. Wij bieden u daarmee een tijdelijke woonplek met alle zorg, ondersteuning en eventuele behandeling die u wenst en nodig heeft. Lees meer over tijdelijk wonen met zorg bij Noorderbreedte.

Activiteiten

Binnen De Batting combineren we gezelligheid met het gevoel van vrijheid, zoals dat past bij een havenstad aan zee. In de levendige omgeving is er altijd wat te zien of te doen is. Vanuit het restaurant ziet u bijvoorbeeld voorbijgangers op weg naar de kapsalon of de polikliniek van het naastgelegen MCL. De Batting heeft een eigen wandelpark en een dierenweide. Naast activiteiten binnen de woonkamer vinden er binnen De Batting diverse groepsactiviteiten plaats. U kunt bijvoorbeeld bloemschikken, bewegen aan de tafel, een spelletje doen, zingen met het bewonerskoor of een bezoek brengen aan de mannensoos. Op zondag wordt er een kerkdienst gehouden. Elke twee weken is er op vrijdagmiddag het bruincafé. Elke maand is er een ontspanningsmiddag.

Onze visie

Bij Noorderbreedte kunt u altijd uzelf zijn. U heeft zorg nodig, maar u weet wat voor u belangrijk is en wat u kunt én wilt. We luisteren daarom naar uw levensverhaal. Wie bent u? Wat was en is voor u belangrijk? Welke mooie en dierbare herinneringen heeft u? Wat doet u graag of juist liever niet? Hoe meer we van u weten, hoe beter we aansluiten bij u wensen. In overleg met u betrekken wij uw familie, vrienden en kennissen zoveel mogelijk. Zij zijn onderdeel van uw leven. Samen zorgen wij voor een waardevolle invulling van de dag.

Onze vrijwilligers

Een waardevolle dag voor de bewoners realiseren we ook samen met vrijwilligers. Zij zijn een belangrijke aanvulling op de professionele zorg die wij bieden. Elke vrijwilliger draagt op zijn of haar manier bij. De een wandelt of kookt met bewoners, de ander zet koffie of leest de krant voor. En of u nu meerdere keren per week of twee keer per maand kunt, elke vorm van vrijwilligerswerk is welkom! Wilt u meer weten? Neem contact met ons op!

Cliëntenraad

De medezeggenschap binnen De Batting is geregeld via de cliëntenraad. Deze behartigt de belangen van de bewoners. De leden kijken en luisteren naar wat er nodig is voor een waardevolle dag. Wilt u meer informatie of lid worden? Neemt u dan contact op met de cliëntenraad via clientenraden.west@nb.nl.

Stichting Welzijn Bewoners De Batting

De stichting Welzijn Bewoners De Batting werft fondsen en giften om iets extra’s in de zorg mogelijk te maken voor de bewoners van De Batting. Lees het jaarverslag en het beleidsplan van de stichting Welzijn Bewoners De Batting. Wilt u meer weten of een bijdrage geven aan de Stichting? Bel dan met 0517 – 49 99 99.

Praktische informatie

  • De Batting is gevestigd aan de Jetting 1a in Harlingen.
  • De locatie is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer en op de fiets.
  • Bij de locatie kunt u uw fiets kwijt in een (overdekte) fietsenstalling.
  • Bij De Batting is voldoende parkeergelegenheid.
  • Kijk voor routes en bereikbaarheid van de locatie op Google Maps en www.9292ov.nl
  • Woont u in De Batting? Of wordt u binnenkort bewoner? Leest u dan ook de brochure met praktische informatie. Daarmee weten u en uw naasten wat Noorderbreedte organiseert en wat u zelf regelt.

Dit is De Batting

'Hier voel ik me helemaal thuis'

Meer informatie?

Contactgegevens

Een bezoek aan onze vestiging

Jetting 1a
8862 AK Harlingen

Rondleiding

Vraag een rondleiding aan

Vragen

Eén nummer voor al uw vragen