Klusbus 65+

Sinds 1994 bestaat op initiatief van Stichting ‘Vrienden voor het Leven’ in Leeuwarden de Klusbus 65+. De stichting werft fondsen om extra’s in de zorg mogelijk te maken voor de bewoners van de woonzorglocaties Abbingahiem, Ymedam en Jabikshof van Noorderbreedte. Met de Klusbus 65+ gaan vrijwilligers in Leeuwarden langs bij 65-plussers die kleine klussen in en rond de woning hebben.

Hoe werk de Klusbus 65+?

De Klusbus 65+ komt langs voor kleine klussen in en rond de woning. De vrijwilligers repareren bijvoorbeeld ramen die niet goed sluiten. Ze monteren ook gordijnrails of vervangen een kapotte lamp. Ook voor het ophangen van een schilderij en fotolijstjes of het installeren van een televisie draaien de vrijwilligers hun hand niet om.
U kunt de Klusbus 65+ vergelijken met de wegenwacht. Wanneer u een kleine klus bij u thuis heeft, dan biedt de Klusbus 65+ u eerste hulp zodat u weer vooruit kunt.
De vrijwilligers van de Klusbus 65+ zijn erg handig in het repareren van kleine gebreken in huis. Wanneer het toch om een grotere klus gaat dan verwacht, dan adviseert de vrijwilliger u een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
De Klusbus+ is voor iedereen die hulp nodig heeft bij klussen in en om huis. U woont in Leeuwarden, Lekkum, Snakkerburen, Goutum, Hempens en Teerns en bent ouder dan 65 jaar. Het lukt u niet om zelf de klussen op te pakken en/of u bent donateur van de Stichting ‘Vrienden voor het Leven’. Als donateur betaalt u naast een jaarlijkse bijdrage alleen de materialen die nodig zijn voor de klus.

Hoe schakelt u de Klusbus 65+ in?

Als donateur kunt u telefonisch contact opnemen met de Klusbus 65+ op werkdagen tussen 08.00 en 16.00 uur. U belt met het meldpunt via 058 –  280 09 00. U wordt binnen een werkdag door een van de vrijwilligers gebeld voor het maken van een afspraak. Heeft u advies nodig of een algemene klusvraag? Dan kunt u ook terecht bij het meldpunt.

Donateur worden of gegevens wijzigen

Wanneer u donateur bent, steunt u de Stichting 'Vrienden voor het :even' om extra services voor ouderen te realiseren. U wordt donateur voor 15 euro (laag tarief) of 20 euro (hoog tarief) per jaar. U kunt ook voor een hoger bedrag kiezen. Bent u al donateur en wilt u uw gegevens wijzigen? Dat kan eveneens met dit formulier.

Ik word donateur voor het jaarlijkse bedrag* van:
*Wij schrijven u direct in na ontvangst van uw donatie op ons IBAN rekeningnummer: NL38 RABO 0118 7554 04.
Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
*Voor uw eventuele klusaanvraag kunt u 10 dagen na betaling van uw donatie het meldpunt bellen voor de uitvoering ervan.
Bevestiging(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.