Polikliniek Huntington

Noorderbreedte heeft bij Friesma State in Grou een polikliniek voor patiënten met de ziekte van Huntington. De polikliniek is voor patiënten bij wie de ziekte van Huntington is vastgesteld.

De mensen rondom de Huntington-patiënt krijgen ook begeleiding omdat deze ziekte vaak het hele gezin beïnvloedt. De polikliniek is daarnaast een kenniscentrum voor de ziekte van Huntington. Het biedt ondersteuning aan medewerkers van de thuiszorg of verpleeghuis die een Huntingtonpatiënt in behandeling hebben. De polikliniek Huntington is een voorziening voor Noord-Nederland.

Noorderbreedte werkt samen met Patyna op het gebied van zorg voor Huntington cliënten. Beide organisaties behandelen cliënten met deze erfelijke ziekte. Noorderbreedte heeft de polikliniek in Friesma State in Grou en Patyna heeft woonvoorzieningen in Bolsward. De ambitie is om samen een expertisecentrum op gebied van Huntington zorg te ontwikkelen in Noord Nederland, waar vanuit één visie en aanpak wordt gewerkt.

DSC_5847

Waar
De polikliniek bevindt zich in Friesma State in Grou (Oostergoostraat 52-54, 9001 CM Grou). Friesma State is één van de zorgcentra van Noorderbreedte.

Afspraak maken
Bent u patiënt (of familie van de patiënt) en wilt u een afspraak maken, dan kunt u contact opnemen met de Klantenservice van Noorderbreedte, telefoon (058) 280 30 30. De medewerker van de Klantenservice noteert uw gegevens. U wordt binnen een week teruggebeld voor een telefonisch kennismakingsgesprek en een afspraak voor een eerste bezoek aan de polikliniek.

Meer informatie
Voor meer informatie over de polikliniek kunt u contact opnemen met de Klantenservice van Noorderbreedte, telefoon (058) 280 30 30. Of stel uw vraag via klantenservice@nb.nl.