Dagbehandeling en dagbesteding

Woont uw patiënt nog thuis en is er behoefte aan ondersteuning, begeleiding of gerichte behandeling? Op verschillende locaties van Noorderbreedte bieden wij gespecialiseerde dagbehandeling en dagbesteding. Neem contact op met onze Klantenservice voor meer informatie. Hieronder leest u ook meer over wat we kunnen betekenen voor uw patiënt.

Dagbehandeling

Onze dagbehandeling is gericht op het herstel van uw patiënt en/of het aanleren van vaardigheden. Wanneer er behoefte is aan het stabiliseren van het functioneren, ligt de focus op het voorkomen van het verergeren van de beperkingen. We kunnen ook uw patiënt leren omgaan met de beperkingen. Samen met u kijken we welke behandelingen uw patiënt kunnen helpen. Denk aan fysiotherapie, ergotherapie of logopedie. Op basis daarvan stellen we een behandelplan op. Daarmee ondersteunen we u patiënt bij het zo lang mogelijk veilig thuis kunnen blijven wonen. De dagbehandeling vindt plaats op twee locaties van Noorderbreedte:

U kunt als huisarts de dagbehandeling aanvragen voor uw patiënt? Dit kan in ZorgDomein onder:

  • ‘Zorg in een groep (dagbehandeling) aan kwetsbare patiënten’.
  • Zorg in een groep aan patiënten (dagbehandeling) met de ziekte van Huntington’.

Dagbesteding

Woont uw patiënt nog zelfstandig en is er behoefte om samen met andere mensen de dag door te brengen? Of om mee te doen met activiteiten? Dan is dagbesteding misschien iets voor uw patiënt. Onze deskundige begeleiding zorgt er ook voor dat de mantelzorger even wat tijd voor zichzelf heeft. Dagbesteding vindt plaats op of bij de volgende locaties van Noorderbreedte:

Wilt u dagbesteding aanvragen voor uw cliënt? Neem dan contact op met onze Klantenservice.