Consult, diagnose en behandeling

Bent u huisarts in Fryslân? En heeft u een kwetsbare oudere met een complexe zorgbehoefte? Dan kunt u een consult aanvragen bij een specialist ouderengeneeskunde of een GZ-psycholoog van Noorderbreedte. U kunt een consult direct aanvragen in ZorgDomein of contact opnemen met onze Klantenservice.

Ondersteuning voor u als huisarts

Het aantal kwetsbare ouderen met een complexe zorgbehoefte neemt toe en vraagt om extra kennis, ervaring en tijd van u als huisarts. En die zijn niet altijd voorhanden. Daarom biedt Noorderbreedte u ondersteuning. Wij doen dat met het inzetten van een consult bij een van onze specialisten ouderengeneeskunde (SO) of GZ-psychologen. Tijdens het consult bezoekt Noorderbreedte uw patiënt thuis. We onderzoeken welke zorg uw patiënt nodig heeft. Eventueel schakelen we andere hulpverleners in om de situatie goed in kaart te brengen. Vervolgens ontvangt u, als huisarts en hoofdbehandelaar, een compleet advies. Dat helpt u om de zorg voor uw patiënt te optimaliseren.

Direct een consult aanvragen?

Een consult kunt u direct aanvragen via het verwijsplatform ZorgDomein. Uw aanvraag wordt op werkdagen binnen 24 uur in behandeling genomen door onze Klantenservice. U vindt het product Eerstelijnszorg door Specialist Ouderengeneeskunde en/of GZ-psycholoog bij complexe vraagstukken van huisartsen onder de volgende zorgvragen:

  • Medisch specialistische zorg: specialisme ouderengeneeskunde
  • VV&T / Verblijf & Wonen: Verpleging & Verzorging: Complexe gezondheidsproblemen
  • Verblijf & Wonen: Overige zorgvragen Verblijf & Wonen

Bent u een verpleegkundige?

Bent u geen huisarts, maar een verpleegkundige en ziet u een complexe situatie (ontstaan) bij een oudere thuiswonende cliënt? Neem dan contact op met de huisarts. Bespreek samen de situatie en de mogelijkheid voor een consult bij een specialist ouderengeneeskunde of GZ-psycholoog van Noorderbreedte. De huisarts kan vervolgens via ZorgDomein een consult aanvragen.