Verbouwing Meckama State

Op deze pagina houden wij u op de hoogte over de verbouwing van Meckama State. Volg ook Meckama State op Facebook voor het laatste nieuws. Met de verbouwing van onze woonzorglocatie willen wij het wonen voor alle bewoners verder verbeteren. We zijn daarom in januari 2021 begonnen met de werkzaamheden.

Vragen over de verbouwing?

Als u vragen heeft over de verbouwing, stelt u deze dan aan uw eerste contactverzorgende. U kunt uw vraag ook stellen via verbouwingmeckamastate@nb.nl.

Nieuwsupdate – december 2023

In 2021 zijn we bij Meckama State gestart met de verbouwing. Met deze verbouwing hebben we het wonen en werken op onze woonzorglocatie verder verbeterd. We verwachten dat deze werkzaamheden eind december klaar zijn. De komende maand zetten we de laatste puntjes op de i.

Korte terugblik
Er is hard gewerkt door veel mensen. Aan dingen die wellicht niet opvallen, maar ook zaken die wel heel zichtbaar zijn, zoals de prachtige nieuwe buurtkamers. Op elke etage zijn drie nieuwe buurtkamers met een balkon gerealiseerd. Bewoners ontmoeten elkaar daar, doen er activiteiten, drinken koffie, eten er hun maaltijd en lezen een krantje.
De tweede fase in de verbouwing bestond uit het verbeteren van de appartementen van alle bewoners in “het Hoefijzer”. Per appartement waren andere aanpassingen nodig, echt maatwerk dus. Zo zijn er bredere voordeuren geplaatst, keukens vervangen, wastafels en kranen in de badkamers vervangen, alle elektra is vernieuwd en in de meeste appartementen hangt nu ook energiezuinige LED verlichting.

Laatste puntjes op de i
Zoals bij elke verbouwing zijn er ook altijd wat puntjes die nog als laatste gedaan moeten worden. De komende maand wordt er nog gewerkt aan: de aanpassingen van de spoelbakken in een aantal keukens, bij sommige appartementen wordt het werkblad vervangen, het afkitten van de werkbladen van de keukens wordt nog gedaan en de plinten onder de keukens geplaatst of vervangen. Kortom echt de laatste puntjes op de i. Onze zorgmedewerkers informeren de bewoners op tijd wanneer hun appartement aan de beurt is. De bewoners kunnen tijdens deze werkzaamheden gewoon in hun appartement blijven als hij/zij dat wil, dat is geen probleem.

Bedankt voor uw medewerking
We zijn heel blij met de medewerking die we van bewoners, naasten, medewerkers en vrijwilligers hebben gekregen tijdens de werkzaamheden, ondanks dat het soms best wat ongemak opleverde. Dank u wel daarvoor. We wensen onze bewoners alvast veel woonplezier in uw opgeknapte appartement en medewerkers en vrijwilligers veel werkplezier.

Nieuwsupdate - maart 2023

Alle appartementen (waar dat nog niet gebeurd is) krijgen binnenkort een nieuwe, brede voordeur. Hierdoor is het mogelijk dat er een bed door de deur kan, voor als dat misschien een keer nodig is. Hiermee starten we in de week van 27 maart op de tweede verdieping. Daarna doen we dit op de eerste verdieping en vervolgens op de begane grond. In week 23 verwachten we dat de deurverbredingen gereed zijn.

Tegelijkertijd starten we in week 15 (in de week van 10 april) met de verbouwing van de appartementen:

De appartementen op de 2e verdieping: week 15 t/m 23.
Vervolgens de appartementen op de 1e verdieping: week 24 t/m 36.
En als laatste de appartementen op de begane grond: week 37 t/m 45.
Als alles verder volgens plan verloopt, dan is deze fase van de verbouwing begin november 2023 afgerond.

Is het appartement van uw naaste aan de beurt? Dan informeren wij u! Iedere bewoner (en 1e contactpersoon) ontvangt twee weken voor de daadwerkelijke start van de verbouwing van zijn/haar appartement persoonlijk informatie wat u verder kunt verwachten.