Dagbesteding ’t Anker

Bij dagbesteding ’t Anker in Harlingen bent u van harte welkom voor een fijne ontmoeting, samen zijn en gezellige activiteiten. Voor een of meerdere dagen of dagdelen per week. Wij kijken samen naar wat u wilt en kunt. U kunt tijdens uw bezoek aan de dagbesteding rekenen op ondersteuning van vaste medewerkers en vrijwilligers. Samen met u maken van elke dag een waardevolle dag. 

Voor wie is de dagbesteding?

Als u behoefte heeft aan een dagritme en sociale contacten, dan is 't Anker een fijne plek om te komen.
Er kunnen ook andere redenen zijn om naar de dagbesteding te komen. U heeft bijvoorbeeld beginnende dementie, u wacht op een nieuw thuis in een woonzorgcentrum of u wilt uw mantelzorger ontlasten.

Wat kunt u verwachten?

Een dag bij ’t Anker belooft een waardevolle dag voor u te worden. De activiteiten worden afgestemd op persoonlijke interesses, mogelijkheden en wensen. U ontmoet ook andere mensen. Sociale contacten zijn goed voor ieders welzijn. Een dag ziet er ongeveer zo uit:

  • 9.30 uur: ontvangst met koffie en/of thee
  • 10.00 uur: krant doornemen en daarna een tafelspel/geheugenactiviteit
  • 12.00 uur: warme maaltijd en/of broodmaaltijd
  • 13.00 uur: rustmoment
  • 14.00 uur: thee-/koffietijd
  • 14.30 uur: een activiteit, zoals een spelletje spelen, iets creatief doen, bakken, een tafelgesprek, een dvd kijken of bewegen met de tovertafel.
  • 16.15-16.30: op naar huis

U bepaalt zelf of u meedoet aan een activiteit. Heeft u zin om een boek te lezen, gewoon in een relaxstoel te zitten of te breien? Dat kan natuurlijk ook. Als u zelf een leuk idee heeft voor een activiteit, dan horen wij dat graag.

Wat zijn de kosten?

  • De kosten van dagbesteding worden vergoed vanuit de Wmo (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) of vanuit de Wlz (Wet Langdurige Zorg).
  • U betaalt een eigen bijdrage via het CAK, het kantoor dat de eigen bijdrage vaststelt en int namens de overheid. De hoogte is afhankelijk van uw inkomen. Meer informatie hierover kunt u vinden op www.hetcak.nl.
  • Ook het taxivervoer van en naar de dagbesteding wordt vergoed vanuit uw zorgindicatie. U wordt opgehaald en weer thuis gebracht. Natuurlijk mag uw partner of familielid u ook komen brengen en halen.

Hoe vraagt u de indicatie aan?

De indicatie wordt aangevraagd bij het gebiedsteam Harlingen. U kunt het gebiedsteam bereiken via gebiedsteam@harlingen.nl en 0517 – 140 517 (optie 2). Als u al contact heeft met een casemanager vraagt die de zorgindicatie vooru aan.

Waar vindt u 't Anker?

Dagbesteding ’t Anker is onderdeel van woonzorgcentrum De Spiker van Noorderbreedte en woonzorgcentrum Almenum. De dagbesteding is gevestigd aan de Midlumerlaan 53a in appartement 701/702.  U kunt ’t Anker bereiken via despiker-almenum@nb.nl en 0517 – 24 50 99.