Icoon Fysiotherapie Fysiotherapie

De fysiotherapeuten van Noorderbreedte helpen als (lichamelijke) aandoeningen het functioneren belemmeren. Ze onderzoeken hiervoor de houdings- en bewegingsklachten, de mobiliteit en vragen hulpmiddelen aan. Zo wordt uw zelfredzaamheid vergroot en zetten we in op een zo’n waardevol mogelijke dag.

Wat doet een fysiotherapeut?

De fysiotherapeut komt bij de bewoners van de zorglocaties van Noorderbreedte langs als er klachten zijn die te maken hebben met de lichaamshouding of het bewegen. Denk aan het opstaan en naar bed gaan en alle andere dagelijkse bewegingen.
De fysiotherapeut geeft advies over de beste houdings- en bewegingsoefeningen. Als het nodig is, doet de fysiotherapeut de oefeningen samen met de bewoner.
Het behandelplan stelt de fysiotherapeut op in samenwerking met de bewoner, de familie, het zorgteam en andere betrokken behandelaren. Daarbij staat wat de bewoner nodig heeft en wenst altijd voorop.
De fysiotherapeut adviseert verder over het gebruik van hulpmiddelen en helpt bij het aanvragen van onder andere steunkousen, prothesen en rollators.