Icoon Diëtetiek Diëtetiek

Een goed eetpatroon is heel waardevol. Zeker bij bepaalde aandoeningen. De diëtisten van Noorderbreedte komen daarom altijd met een passend dieetadvies als dat nodig is. Zo kunnen zij ervoor dat zorgen dat het eten u blijft smaken. Ook kan een voedingsadvies helpen bij ondervoeding, overgewicht, doorligplekken, wonden en diabetes.

Wat doet een diëtist?

De diëtist gaat bij de bewoners van de zorglocaties van Noorderbreedte langs wanneer er moeilijkheden zijn op het gebied van eten en drinken.
De diëtist kijkt wat er speelt en brengt in kaart wat de bewoner gewend is om te eten en te drinken en welke voorkeuren hij heeft.
De diëtist geeft op basis daarvan tips en stelt een dieetadvies op. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn om iets af te vallen of juist aan te komen, om doorligwonden te helpen genezen of meer smaak te ervaren van het eten.
Het dieetadvies stelt de diëtist op in samenwerking met de bewoner, de familie, het zorgteam en andere betrokken behandelaren. Daarbij staat wat de bewoner nodig heeft en wenst altijd voorop.