Feestelijke opening nieuwbouw Bennema State

05 mei 2023

Noorderbreedte is eind 2021 begonnen met de uitbreiding van woonzorglocatie Bennema State in Hurdegaryp. Begin mei is deze nieuwbouw in gebruik genomen. Tevens bestaat de door prachtige natuur omgeven woonzorglocatie dit jaar 65 jaar. Dat alles viert Noorderbreedte met een week vol feestelijkheden. Op maandag 5 juni is de nieuwbouw van Bennema State feestelijk geopend onder luid applaus van de aanwezigen.

Werken aan waardevolle dag
Met behulp van een Europese Oehoe genaamd Ahyoka van Growing Oval, openden bewoners samen met Regiomanager Bert Renkema symbolisch de nieuwe aanbouw. “Bij Noorderbreedte willen we graag dat de bewoners zoveel mogelijk genieten van de dag. We zetten ons in om van elke dag een waardevolle dag te maken en daarom luisteren we naar wat zij nodig hebben en wensen”, aldus Bert Renkema. “Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gerespecteerd, geborgen, veilig en thuis voelt. Hiervoor zijn overzichtelijkheid, herkenbaarheid en huiselijkheid heel belangrijk. En daar hebben we met deze nieuwbouw verder aan gewerkt. Zo kunnen we de zorg en ondersteuning nog beter om de bewoners heen organiseren en inzetten op hun welzijn. Noorderbreedte is dan ook erg blij met het resultaat.”

Nieuwe huiskamers en appartementen
Er zijn acht huiskamers met ruim balkon gerealiseerd. In deze huiskamers kunnen de bewoners elkaar ontmoeten, de krant lezen, meedoen aan activiteiten en met elkaar eten. Daarnaast zijn er acht appartementen bij gekomen. Dit zijn grote appartementen met een aparte woon- en slaapkamer, badkamer en balkon. Aan de achterzijde van Bennema State is er een nieuwe ingang met rolstoel/rollatorhelling gerealiseerd waardoor nu alle bewoners vanuit het gebouw direct toegang hebben tot het Vlaskamp-park.

Rondleiding altijd mogelijk
Ben u benieuwd naar onze locatie en wilt u een rondleiding? Dat kan! U kunt contact met ons opnemen via 058 – 280 30 30.