Eerste BBL-leerlingen Terschelling krijgen diploma

01 juni 2023

Met trots namen deze week twaalf leerlingen van de BBL-opleidingsklas op Terschelling hun diploma in ontvangst. Daarmee is Noorderbreedte een mooie groep zorgmedewerkers rijker. De nieuwe medewerkers variëren in de leeftijd van 17 tot 57 jaar. Zij zijn schoolverlaters, zij-instromers vanuit onder meer de horeca en mensen die altijd al in de zorg wilden werken. Dat de opleiding geheel op Terschelling plaatsvond, was voor hen een groot voordeel. Op 7 juni begint de volgende opleidingsklas op Terschelling met zestien gemotiveerde leerlingen. We wensen hen veel werkplezier!

Betaalde opleiding én baan
“In 2021 zijn we begonnen met dit initiatief”, vertelt aldus Arieke Sieben, teamcoach bij De Stilen. In samenwerking met een aantal andere zorgorganisaties, ROC Friese Poort en ’t Schylger Jouw werd de eilanders een opleiding tot verzorgende IG aangeboden, óp het eiland en mét baangarantie. “Laagdrempeliger konden we het niet maken”, aldus Arieke. “En met succes, want vandaag ontvangen twaalf leerlingen hun diploma. Daar zijn we trots op! Trots op deze zorgprofessionals en op de mooie opleiding die we samen hebben neergezet. En waar nu dus ook een vervolg aan gegeven wordt.”

Beroeps Begeleidende Leerweg tot verzorgende IG
De tweede editie van de BBL-opleidingsklas start woensdag 7 juni . De Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) duurt twee jaar en leidt de leerlingen op tot verzorgende IG (niveau 3 mbo). De leerlingen werken bij Noorderbreedte op de woonzorglocaties De Stilen, De Batting of De Spiker, bij Kwadrantgroep op Vlieland en Wadzorg op Terschelling. Ze krijgen les op Terschelling. Hiervoor komt wekelijks een docent van ROC Friese Poort naar het eiland toe. Noorderbreedte betaalt voor het werk, de opleidingstijd en -kosten en biedt uiteindelijk een vaste aanstelling aan.

Interesse in Noorderbreedte?
Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van werken en leren bij Noorderbreedte? Neem dan gerust contact met ons op via 06 – 813 831 49.  Kijk ook eens op www.werkenbijnoorderbreedte.nl.