De Parrebeam al 10 jaar“Soa thús as mooglik, hiel gewoandochs besonder”

16 november 2023

Op 13 november is het alweer 10 jaar geleden dat NBS De Parrebeam haar deuren heeft geopend.  In 2013  aangekondigd als “een pionier in de nieuwe visie op ouderenzorg” blijkt nu nog steeds “heel gewoan en dochs besonder”.  De cliënten wonen er met groot plezier.

Wat de zorgondernemers Simon Theo en Gea Oevering in 2013 met De Parrebeam voor ogen hadden, extra aandacht en warme zorg aanbieden aan de kwetsbare oudere, is met recht gerealiseerd. Een kleine, lieve, vaste groep personeel staat elke dag voor de bewoners klaar en biedt naast de benodigde zorg vaak net even dat extra’s waar iedereen eigenlijk wel behoefte aan heeft. Zo nu en dan even een hand op je schouder, even een praatje, of gewoon wat extra aandacht als iemand dat nodig heeft. Ook is het personeel de gehele dag aanwezig  wat zowel de cliënt als ook de familie van de cliënt een veilig gevoel geeft. Door hun aanwezigheid is er ook wat extra toezicht op de dagelijkse structuur en direct hulp bij evt calamiteiten  e.d.

In deze 10 jaar moest familie Oevering wel meebewegen met de zwaardere zorg die de clienten in het algemeen nodig hebben. En toch ook weer niet een verpleeghuis willen worden. Het is en blijft zoeken om een mooie tussenoplossing te zijn waarin de bewoners de zorg krijgen die ze nodig hebben maar ook waarin we toch wat extra’s kunnen leveren.

Om de extra werkzaamheden niet allemaal meer zelf te hoeven doen zijn er meer verpleegkundigen aangenomen. Dat bleek een hele goede beslissing te zijn.

Simon Theo en Gea Oevering zijn er trots op wat De Parrebeam momenteel biedt, maar daarmee ook trots op hun personeel: Op zo’n een leuke, warme groep personeel zou elke werkgever jaloers zijn. Wat een inzet, wat een collegialiteit. Maar vooral het hart op de goeie plek: Echt die warme zorg en wat extra aandacht geven aan onze cliënten. Dat is precies wat fam Oevering met De Parrebeam voor ogen heeft.

Met recht wordt er daarom in de week van 10 tm 17 nov extra aandacht besteed aan dit jubileum.

Op vrijdag 10 november wordt de feestweek ingeluid met een Officieel  feest voor bewoners, personeel, vrijwilligers en genodigden met medewerking van de SOS-band.

Verder komt er in de feestweek o.a. nog een poffertjeskraam en een draaiorgel. Ook is er nog een Bingo en een oud-hollandse spelletjesdag. Vrijdag 17 nov wordt de week afgesloten met een feestelijk koffie-uurtje met muziek van Krijn en ’s avonds nog een diner voor het personeel en vrijwilligers.

Soa thus: Als oudere, je eigen vertrouwde plekkie opgeven blijft een hele moeilijk stap maar we proberen er hier met z’n allen, het beste van te maken. Soa thus as mooglik, hiel gewoan dochs besonder. Wy binne der foor jim! Al 10 jaar maar “Ok in de takomst sil Noorderbreedte State De Parrebeam bloeie!”