Voldoende elektriciteit voor nieuwe zorglocatie Jabikshof

De nieuwe zorglocatie Jabikshof van Noorderbreedte in Leeuwarden heeft sinds eind augustus een alternatieve stroomvoorziening. Die is nodig om de bewoners van Nieuw Mellens naar verwachting in maart 2022 te kunnen laten verhuizen naar hun nieuwe onderkomen.

Accubatterijen geplaatst

Even leek de verhuizing in gevaar te komen toen netbeheerder Liander bekendmaakte dat het elektriciteitsnet onvoldoende capaciteit heeft om de nieuwe zorglocatie van stroom te voorzien. Liander kan de stroomtoevoer op zijn vroegst pas realiseren tussen 2023 en 2026. Gelukkig hebben we een oplossing gevonden. De stroom wordt nu geleverd door zogenoemde accubatterijen. Daarnaast heeft de locatie een kleine aansluiting op het elektriciteitsnet van Liander. Daarmee beschikt Jabikshof over de juiste hoeveelheid elektriciteit.

Voldoende elektriciteit

Voet Energy Solutions is direct na de bouwvakvakantie op verzoek van Noorderbreedte begonnen met het plaatsen van de accubatterijen en het aanpassen van de technische installatie. De accu’s slaan voldoende elektriciteit op om de locatie te voorzien van elektriciteit. In de daluren worden de accu’s weer opgeladen via de kleine aansluiting die Liander realiseerde. Ook zijn er op het dak van de nieuwe woonzorglocatie zonnepanelen geplaatst die extra capaciteit leveren. Daarmee beschikt Jabikshof over alle elektriciteit die nodig is. Noorderbreedte is blij dat met het alternatief een langer uitstel van de verhuizing wordt voorkomen.

Vragen of meer informatie?

Heeft u vragen? Neemt u dan gerust contact op met onze Klantenservice via 058 – 280 30 30 of klantenservice@nb.nl.