Viering 40-jarig jubileum dr. Gea van Dijk

Op dinsdag 10 mei 2022 viert Noorderbreedte het 40-jarig jubileum van dr. Gea van Dijk, manager Onderzoeksacademie van Noorderbreedte en associate lector ‘Ouderen met psychische problemen’ bij NHL Stenden hogeschool. 

Dit wordt niet zomaar een feest! We gaan het vieren in de vorm van een symposium. Door vooral met elkaar vooruit te kijken. Samen met iedereen die een plekje in haar of zijn hart heeft voor mensen die afhankelijk zijn van de zorg van een ander.

Het thema van deze dag is:

Hoe kom je in contact? Over presentie, aandacht en op onderzoek gaan.

We gaan het hebben over aandacht voor bewoners en cliënten en over hoe onderzoek bijdraagt aan het verbeteren van de zorg.

De hoofdspreker van dit symposium is prof. dr. Andries Baart. Hij wisselt met ons van gedachten en gaat in gesprek over de presentiebenadering: over zorg geven. We doen het dagelijks en weten heel goed wat het is en hoe het moet. Maar wat maakt zorg nou tot goede zorg?

De inschrijving staat open voor iedereen van Noorderbreedte. En we willen onze kennis ook graag delen. Dus: werk je niet bij Noorderbreedte en wil je toch graag aanwezig zijn bij dit unieke evenement? Meld je dan hier aan. Dan kunnen we vast een plekje voor je vrij houden:

PROGRAMMA
DINSDAG 10 MEI OM 13.30 UUR, BIJ VAN DER VALK IN LEEUWARDEN

13.30 uur Inloop met koffie, thee en wat lekkers
14.00 uur Opening Martin Kirchner, bestuurder Noorderbreedte
14.15 uur Presentatie en in gesprek met Andries Baart over de presentiebenadering
15.30 uur Presentatie Gea van Dijk over (zelf) onderzoek doen
16.00 uur Afsluiting
16.15 uur Informele borrel

Omlijsting met muziek door G.S.M.G. Bragi uit Groningen
LOCATIE: Van der Valk, Lynbaan 35, 8941 BR Leeuwarden