Dagbehandeling en dagbesteding

Woont uw patiënt nog thuis en is er behoefte aan ondersteuning, begeleiding of gerichte behandeling? Op verschillende locaties bieden wij gespecialiseerde dagbehandeling en dagbesteding. Neem contact op met onze Klantenservice voor meer informatie.

Dagbehandeling

Dagbehandeling is gericht op het herstel van uw patiënt en/of het aanleren van vaardigheden. Wanneer er behoefte is aan het stabiliseren van functioneren focussen we op het voorkomen van verergering van de beperkingen en/of uw patiënt te leren omgaan met de beperkingen. Samen kijken we welke behandelingen uw patiënt kunnen helpen (bijvoorbeeld fysiotherapie, ergotherapie of logopedie) en stellen we een behandelplan op. De behandelingen helpen uw patiënt om zo lang mogelijk veilig thuis te blijven wonen.

Dagbehandeling vindt plaats op onze locaties:

Dagbehandeling aanvragen
Wilt u als huisarts dagbehandeling aanvragen voor uw patiënt? Dit kan in Zorgdomein. U vindt het product in Zorgdomein onder de naam ‘Zorg in een groep (dagbehandeling) aan kwetsbare patiënten’.

Dagbehandeling Huntington
Voor patiënten met de ziekte van Huntington biedt Noorderbreedte dagbehandeling op onze locatie Friesma State in Grou. Deze zorg vraagt u aan via Zorgdomein: ‘Zorg in een groep aan patiënten (dagbehandeling) met de ziekte van Huntington’.

Dagbesteding

Woont uw patiënt nog zelfstandig en is er behoefte om samen met andere mensen de dag door te brengen? Of om mee te doen met activiteiten? Dan is dagbesteding misschien iets voor uw patiënt. Onze deskundige begeleiding zorgt er ook voor dat de mantelzorger even wat tijd voor zichzelf heeft.

Dagbesteding vindt u op onze locaties:

Dagbesteding aanvragen
Wilt u dagbesteding aanvragen voor uw cliënt? Neem dan contact op met onze klantenservice via het telefoonnummer 058 – 280 30 30.