Consult, diagnose en behandeling

Bent u huisarts in Fryslân? En heeft u een kwetsbare oudere met een complexe zorgbehoefte? Dan kunt u een consult aanvragen bij een specialist ouderengeneeskunde of een GZ-psycholoog van Noorderbreedte. U kunt een consult direct aanvragen in Zorgdomein of contact opnemen met onze klantenservice.

Ondersteuning voor u als huisarts

Het aantal kwetsbare ouderen met een complexe zorgbehoefte neemt toe en vraagt extra kennis, ervaring en tijd van u als huisarts. En die is niet altijd voorhanden. Daarom biedt Noorderbreedte u ondersteuning door de inzet van een consult bij een van onze specialisten ouderengeneeskunde (SO) of GZ-psychologen.

Bezoek aan huis

Tijdens een consult bezoekt de specialist ouderengeneeskunde of de GZ-psycholoog van Noorderbreedte uw patiënt thuis en onderzoekt welke zorg uw patiënt nodig heeft. Zij schakelen eventueel andere hulpverleners in om de situatie goed in kaart te brengen. Vervolgens ontvangt u, als huisarts en hoofdbehandelaar, een compleet advies. Dit advies helpt u om de zorg voor uw patiënt te optimaliseren.

Direct een consult aanvragen?

Een consult kunt u direct aanvragen via het verwijsplatform Zorgdomein. Uw aanvraag wordt op werkdagen binnen 24 uur in behandeling genomen door onze Klantenservice.

U vindt het product Eerstelijnszorg door Specialist Ouderengeneeskunde en/of GZ-psycholoog bij complexe vraagstukken van huisartsen onder de volgende zorgvragen:

  • Medisch specialistische zorg: specialisme ouderengeneeskunde
  • VV&T / Verblijf & Wonen:
    • Verpleging & Verzorging: Complexe gezondheidsproblemen
    • Verblijf & Wonen: Overige zorgvragen Verblijf & wonen

Ik ben wijkverpleegkundige. Wat kan ik doen?

Zie je een complexe situatie (ontstaan) bij je oudere thuiswonende cliënt? Neem dan contact op met de huisarts en bespreek de situatie en de mogelijkheid voor een consult bij een specialist ouderengeneeskunde of GZ-psycholoog van Noorderbreedte. De huisarts kan via ZorgDomein een consult aanvragen.

Heeft u vragen?

Neem dan contact op met onze Klantenservice op telefoonnummer 058 – 280 30 30.