Versoepelingen coronaregels vanaf 29 september

De Rijksoverheid heeft per 25 september een aantal wijzigingen in het coronabeleid doorgevoerd. Als zorgorganisatie kunnen wij niet al deze wijzigingen volgen. Maar gelukkig zijn er wel versoepelingen mogelijk. Onze bezoekers en bewoners hoeven onderling geen 1,5 meter afstand meer te houden en ook geen mondneusmaskers meer te dragen. Onze medewerkers houden voorlopig nog wel zoveel mogelijk de 1,5 meter afstand. Daarnaast dragen zij het mondneusmasker tijdens de verzorging van de bewoners/cliënten wanneer afstand houden niet mogelijk is. Dit doen we om onze bewoners en medewerkers nog zoveel mogelijk te beschermen tegen het virus. Lees verder meer uitgebreide informatie.

Let op: Bij Noorderbreedte Revalidatie in Leeuwarden is de situatie anders. Daar volgen we het MCL beleid en blijven we afstand houden en mondneusmaskers dragen. Heeft u vragen, stel ze gerust op de locatie.

Versoepelingen in zorgorganisaties
Vanwege de vaak kwetsbare gezondheid van bewoners/cliënten die bij ons wonen, kunnen wij als zorgorganisatie niet alle landelijke versoepelingen één op één overnemen. Gedurende de gehele coronapandemie volgen wij daarin het advies van de landelijke en regionale adviesorganen. Zij vertalen de overheidsmaatregelen naar veilige en werkbare adviezen voor zorgorganisaties. 

Besmetting en verspreiding voorkomen
Landelijk worden er grote versoepelingen doorgevoerd. De kans is groot dat deze versoepelingen in de samenleving een golf van nieuwe besmettingen veroorzaakt. Binnen Noorderbreedte doen we er alles aan om besmettingen en verspreiding van het virus zo veel mogelijk te voorkomen. Eind oktober wordt opnieuw bekeken of er in november verdere versoepelingen mogelijk zijn.

Geen mondkapjes en 1,5 meter meer voor bezoekers en bewoners onderling
Bezoekers en bewoners hoeven onderling geen 1,5 meter afstand meer te houden en hoeven ook geen mondkapje meer te dragen. Natuurlijk mogen bezoekers een mondkapje dragen als zij dat wensen. Bijvoorbeeld wanneer zij niet gevaccineerd zijn of het prettig vinden om het risico op besmetting zo klein mogelijk te houden. Breng zelf een mondkapje mee of vraag ernaar op de locatie. Wel is het belangrijk om als bezoeker voldoende afstand te blijven houden tot onze medewerkers, geef elkaar de ruimte.

Medewerkers houden zoveel mogelijk 1,5 meter afstand en dragen mondneusmasker
Onze medewerkers blijven zoveel mogelijk de 1,5 meter afstand houden tot anderen. Medewerkers onderling, tot bezoekers en waar mogelijk tot bewoners/cliënten. En om onze bewoners, maar ook onze medewerkers te beschermen, blijven onze medewerkers voorlopig uit voorzorg wel een mondneusmasker dragen tijdens de verzorging van bewoners/cliënten waarbij afstand houden niet mogelijk is.

Geen coronatoegangsbewijs in onze restaurants nodig
Binnen de restaurants in onze zorginstelling houden we zoveel mogelijk de 1,5 meter afstand aan. Op die manier is het daar niet nodig om te werken met coronatoegangsbewijzen.

Coronatoegangsbewijs voor bewoners
Wanneer een bewoner samen met zijn/haar naaste ergens koffie gaat drinken of uit eten gaat, heeft hij/zij ook een coronatoegangsbewijs met QR-code nodig. Er zijn een aantal mogelijkheden die we op een rij zetten.

  1. Coronatoegangsbewijs voor evenementen met coronacheck.
  2. CoronaCheck Print Portaal. Hiervoor moet worden ingelogd met behulp van de DigiD van de bewoner/cliënt.
  3. https://www.digid.nl/digid-aanvragen-activeren/. Hiervoor is het Burgerservicenummer nodig. Na de aanvraag ontvangt u via de post een activeringscode. Volg daarna de instructie onder nummer 1.

Wat blijft nodig?  

  • Iedereen die klachten heeft of in contact is geweest met iemand met corona, laat zich testen en bezoekt anderen niet. Ook als u gevaccineerd bent.
  • Het bezoek desinfecteert de handen bij binnenkomst en vertrek. Ook u doet dat wanneer u langskomt.
  • Hoesten/niesen doet u in uw elleboog of in een papieren zakdoek.
  • U schudt geen handen.
  • U houdt anderhalve meter afstand van medewerkers en geef elkaar de ruimte.

Vragen?
Heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht? Neemt u dan contact op met uw contactverantwoordelijke op de locatie of met onze Klantenservice. Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer 058 – 280 30 30 of via klantenservice@nb.nl.