Versoepeling bezoekregels vanaf 26 juni

Noorderbreedte is blij dat er in Nederland sprake is van een snelle daling in het aantal besmettingen. Ook zijn er steeds meer mensen gevaccineerd. Het gaat dus echt de goede kant op. Dat merken we ook binnen onze zorglocaties. De overheid heeft in de persconferentie van 18 juni aangekondigd dat vanaf zaterdag 26 juni 2021 alles wat op 1,5 meter afstand kan, ook weer mag. Zowel binnen als buiten. Daarbij geven zij geen advies meer voor het aantal bezoekers en het dragen van mondkapjes. Daar zijn wij blij mee en het geeft ons de mogelijkheid om weer verder te kunnen versoepelen.

Wat zijn de versoepelingen per 9 juni?

Bezoek

 • Ook binnen Noorderbreedte zijn er geen beperkingen meer voor het aantal bezoekers dat een bewoner mag ontvangen. Hierbij blijft het net als voor heel Nederland wel belangrijk om de 1,5 meter afstand te bewaren.
 • Om deze 1,5 meter afstand te kunnen bewaren, zijn er bij sommige locaties van Noorderbreedte nog afspraken over de plaats waar het bezoek kan plaatsvinden en de tijden waarop dit kan.
 • Het bezoek kan al weer plaatsvinden in het restaurant, daar blijft het houden van 1,5 meter afstand belangrijk.
 • Registreren van uw bezoek bij de ingang van onze locatie is niet meer nodig.

Mondkapjes

 • Bezoekers en medewerkers hoeven geen mondkapje meer te dragen wanneer 1,5 meter afstand gehouden kan worden.
 • Bij contact binnen 1,5 meter met bewoners, dragen medewerkers en bezoekers wel een mondkapje. Bijvoorbeeld bij de verzorging van een bewoner of bij een gesprek waarbij 1,5 meter afstand niet mogelijk is.
 • Alleen op de eigen kamer van de bewoner hoeven de bezoekers ook binnen 1,5 meter geen mondneusmasker te dragen als de bewoner en bezoeker(s) gevaccineerd of negatief getest zijn.
 • Als een medewerker tijdens het bezoek in de eigen kamer van een bewoner moet zijn, geef de medewerker dan voldoende ruimte. Zo kan de 1,5 meter afstand worden gehouden. Lukt dit niet? Draag dan een mondkapje.
 • Voelt u zich veiliger met een mondkapje, bijvoorbeeld omdat u nog niet (volledig) gevaccineerd bent, dan bent u uiteraard vrij om deze te dragen.

Activiteiten op locatie
Bewoners kunnen elkaar al weer een tijdje ontmoeten. Dit geldt ook voor bewoners van verschillende afdelingen, zoals bij het eten of bij een activiteit. Muziekactiviteiten zijn gelukkig weer mogelijk, waarbij ook weer gewoon gezongen kan worden.


De basisregels blijven gelden
Met deze versoepelingen zijn we weer bijna terug bij normaal, maar de basisregels blijven belangrijk.

 • Pas goede handhygiëne toe bij binnenkomst van onze locatie, houd de 1,5 meter afstand en nies in de elleboog.
 • Bij klachten of wanneer u in contact bent geweest met iemand met corona, blijf thuis en laat u testen. Ook als u gevaccineerd bent.
 • Als een van de bewoners klachten krijgt, wordt er getest. Eventueel volgt quarantaine.

Bezoekregels
Wij zijn blij dat we weer versoepelingen kunnen doorvoeren. Dat is fijn voor onze bewoners en voor hun naasten. Kijk op de pagina ‘Coronavirus (COVID-19)’ voor uitgebreide informatie over de bezoekregels.

Heeft u nog vragen?
Neemt u dan contact op met onze Klantenservice via telefoonnummer 058 – 280 30 30. Of u kunt een e-mail sturen naar klantenservice@nb.nl.