Versoepeling bezoekregels vanaf 15 maart

Op dit moment hebben de meeste bewoners op onze woonzorglocaties hun tweede vaccinatie ontvangen. Daarmee zijn zij in principe voor 90 tot 95 procent beschermd tegen het coronavirus. Om die reden zien we vanaf maandag 15 maart 2021 mogelijkheden om, na overleg met de Centrale Cliëntenraad en de Verpleegkundigen en Verzorgenden Advies Raad (VVAR) van Noorderbreedte, een aantal versoepelingen door te voeren.

Waarom deze versoepeling?
Binnen onze zorglocaties zien we op dit moment al een afname van het aantal besmettingen onder de bewoners. Dat is ongelooflijk goed nieuws. Ook onze medewerkers zitten voor het overgrote deel in het vaccinatieproces. Daarmee zijn we steeds beter beschermd tegen het virus dat ons al zo’n lange tijd in zijn greep houdt. Om die reden zien we nu mogelijkheden om een aantal versoepelingen door te voeren. Deze hebben allemaal te maken met het verbeteren van het welzijn van onze bewoners/cliënten. Natuurlijk blijven de landelijke richtlijnen vanuit het kabinet en het RIVM hierbij wel gelden.

Bezoek
Voor volledig gevaccineerde bewoners is het vanaf maandag 15 maart 2021 weer mogelijk dat meerdere mensen op bezoek kunnen komen. Een vaste bezoeker is dus voor hen niet meer nodig. Deze bewoner mag twee bezoekers per dag ontvangen en dat mogen elke dag andere bezoekers zijn.
Voor de niet-gevaccineerde bewoners of bewoners die pas één vaccinatie hebben ontvangen geldt dat u in overleg met de zorglocatie afspraken maakt over bezoek. Het advies is om het bezoek dan nog even te beperken tot één bezoeker per. Dit om hen te blijven beschermen. Ook is er weer meer mogelijk op het gebied van uitstapjes en ontmoetingen met medebewoners.

Bezoekregels
Wij zijn blij dat we de bezoekregeling iets kunnen verruimen. Dat is fijn voor onze bewoners en voor hun naasten. Kijk op de pagina ‘Coronavirus (COVID-19)’ voor uitgebreide informatie over de bezoekregels.

Heeft u nog vragen?
Neemt u dan contact op met onze Klantenservice via telefoonnummer 058 – 280 30 30. Of u kunt een e-mail sturen naar klantenservice@nb.nl.