Versoepeling bezoekregels per 22 februari

Sinds 16 januari geldt voor onze bewoners/cliënten de bezoekregel van één vaste bezoeker op één moment per dag. Deze extra maatregel was ingesteld in verband met het opduiken van de Britse variant van het coronavirus in Friesland. Nu er meer zicht is op de verspreiding van deze Britse variant kunnen we, na overleg met onze centrale cliëntenraad, de bezoekregels iets versoepelen.

Waarom deze versoepeling?
Zoals gezegd is er inmiddels meer zicht op de verspreiding van de Britse variant van het coronavirus. De besmettingscijfers dalen voorzichtig en veel van onze bewoners en medewerkers hebben ondertussen een eerste vaccinatie ontvangen. Volgende week ontvangen de eerste bewoners ook al hun tweede vaccinatie. Daarnaast weten wij dat bezoek voor onze bewoners en hun naasten heel belangrijk is.

Twee vaste bezoekers
Vanaf maandag 22 februari 2021 kunnen onze bewoners twee vaste bezoekers ontvangen. Vanaf 16 januari was dat nog één vaste bezoeker. Deze twee vaste bezoekers komen verdeeld over de week op bezoek, dus niet tegelijk en ook niet op dezelfde dag. Zo heeft elke bewoner een ‘bubbel’ van twee bezoekers en blijft het aantal mensen dat een bewoner/cliënt ziet beperkt. Dit om het risico op het overbrengen van het virus te blijven beperken.

Snel testen
We blijven bewoners, cliënten en medewerkers ook bij geringe klachten snel op het virus testen. Zodat we direct in actie kunnen komen om het virus tegen te gaan.

Bezoekregels
Wij zijn blij dat we de bezoekregeling iets kunnen verruimen. Dat is fijn voor onze bewoners en voor hun naasten. Kijk op de pagina ‘Coronavirus (COVID-19)’ voor uitgebreide informatie over de bezoekregels.

Heeft u nog vragen?
Neemt u dan contact op met onze Klantenservice via telefoonnummer 058 – 280 30 30. Of u kunt een e-mail sturen naar klantenservice@nb.nl.