Verruiming bezoekregeling per 1 juli

Noorderbreedte heeft sinds enkele weken de bezoekregeling aan de zorglocaties versoepeld. Dit is tot op heden gelukkig zonder problemen verlopen. Om die reden kunnen we nu de volgende stap zetten en de bezoekregeling verder verruimen. Wij vertellen u hier graag meer over en leggen u uit wat dit betekent.

Landelijke richtlijnen staan voorop

Bij alles wat we doen volgen wij de landelijke richtlijnen rondom het toelaten van bezoek aan verpleeghuizen. Binnen Noorderbreedte was daarom de afgelopen tijd een klein aantal bezoekers per bewoner welkom. Het kabinet heeft onlangs aangegeven dat de bezoekregeling verder kan worden versoepeld. Omdat de besmetting met het coronavirus inmiddels landelijk gezien laag is en er binnen onze zorglocaties de laatste tijd geen besmettingen zijn geweest, kunnen we de bezoekregeling nu verder gaan verruimen. We gaan hierbij voor wat maximaal mogelijk is binnen de gestelde richtlijnen van het kabinet en het RIVM. Op die manier beschermen we onze bewoners, bezoekers en medewerkers zoveel mogelijk tegen het virus.

Wat betekent dit voor bezoekers?

De verruiming van de bezoekregeling gaat per 1 juli in. De versoepeling houdt het volgende in:

 • U kunt vanaf 1 juli zo vaak als u wilt langskomen. Met meerdere mensen tegelijk op bezoek komen, behoort ook weer tot de mogelijkheden.
 • U hoeft uw bezoekmoment vanaf 1 juli niet meer vooraf in te plannen. Wel vragen wij u om het bezoek af te stemmen met de desbetreffende locatie.Op die manier kunnen we met elkaar drukte voorkomen.
 • U kunt elkaar ontmoeten op de eigen kamer, in het restaurant of met elkaar een wandeling maken. Natuurlijk vragen wij u om tijdens uw wandeling drukke plekken te vermijden.
 • Het dragen van een mondkapje is vanaf 1 juli niet meer verplicht. Wilt u er toch een gebruiken, dan kunt u zelf een mondkapje meenemen.
 • Het restaurant gaat vanaf 1 juli weer open voor bezoekers en ook de dagbesteding is vanaf die datum weer toegankelijk voor cliënten van buitenaf.

Voorwaarden van uw bezoek

De versoepeling maakt het gelukkig een stuk makkelijker om elkaar weer te zien. Wel zijn er nog stikte voorwaarden aan uw bezoek om zo de verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

 • U reinigt uw handen bij binnenkomst en als u de zorglocatie weer verlaat. Wij zorgen dat er bij de in- en uitgang desinfectiemiddelen staan.
 • U registreert bij binnenkomst uw naam en telefoonnummer. Hiermee wordt al het bezoek vastgelegd en kunnen wij u zo snel mogelijk informeren mocht er onverhoopt sprake zijn van een besmetting.
 • U houdt u aan de instructies die een Noorderbreedte-medewerker geeft, volgt de vaste looproute en houdt altijd de 1,5 meter afstand aan.
 • U komt alleen op bezoek bij uw naaste en vermijdt contact met andere bewoners. U bezoekt geen andere afdelingen.
 • U komt alleen op bezoek als u geen klachten heeft, zoals verkoudheid, hoesten, keelpijn en/of koorts. Controleer uw temperatuur thuis en zeg u bezoek af als u klachten heeft.
 • Verder vragen we aan u om zich aan deze hygiëneregels te houden:
  – Was regelmatig uw handen.
  – Schud geen handen.
  – Gebruik papieren zakdoekjes.
  – Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
  – Houd minimaal 1,5 meter afstand.

Gezondheid blijft voorop staan

We zijn blij dat de bewoners van Noorderbreedte weer meer bezoek mogen ontvangen. Tegelijkertijd houden we goed in de gaten wat het effect van meer bezoek op de verspreiding van het coronavirus is. We letten goed op de gezondheid van onze bewoners. Bij een eventuele (verdenking op een) coronabesmetting wordt de bezoekersregeling direct aangescherpt of stopgezet. Uiteraard hoort u dat zo snel mogelijk. Ook wanneer een verdere versoepeling mogelijk is, brengen wij u hiervan op de hoogte.

Vragen?

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Stelt u deze dan aan de eerste contactverzorgende. U kunt ook contact opnemen met de Klantenservice van Noorderbreedte.

Klantenservice Noorderbreedte

Telefoonnummer: 058 – 280 30 30
E-mail: klantenservice@nb.nl