Verbouwing Friesma State

Op deze pagina houden wij u op de hoogte over de verbouwing van Friesma State. Volg ook Friesma State op Facebook voor het laatste nieuws. Om het woon- en werkcomfort bij onze woonzorglocatie te verbeteren, zijn we in oktober 2023 gestart met de verbouwing van Friesma State. Lees hier het laatste nieuws over de verbouwing.

Vragen over de verbouwing?

Als u vragen heeft over de verbouwing, stelt u deze dan aan uw contactverantwoordelijke. U kunt uw vraag ook stellen via friesmastate-verbouwing@nb.nl.

Nieuwsupdate – mei 2024

Half juni fase 2 afgerond
De afgelopen maanden is gewerkt aan de realisatie van kantoren en de bouw van de eerste zeven appartementen en een huiskamer voor bewoners met de ziekte van Huntington. Vanaf half juni gaan we de kantoren gebruiken en verhuizen de eerste bewoners met de ziekte van Huntington naar hun appartement. De bewoners van it Leechlân -met een vorm van dementie- verhuizen dan naar hun nieuwe woonplek op één van de andere afdelingen van Friesma State.

Verder met fase 3
Vervolgens start de laatste fase van de verbouwing: het aanpassen van de huidige afdeling it Leechlân op de begane grond (zie afbeelding). Daar komen ook zeven appartementen en een huiskamer. Naar verwachting kunnen de andere zeven bewoners met de ziekte van Huntington eind 2024 daar gaan wonen.

Ingang aan zijde parkeerterrein voorlopig gesloten
Om deze verbouwing te vervolgen, is het nodig de ingang die grenst aan het parkeerterrein van Friesma State te sluiten vanaf maandag 27 mei 2024. Uiteraard blijft de ingang aan de kant van de Oostergostraat 52 gewoon beschikbaar. Als de verbouwing gereed is, kunt u beide ingangen weer gebruiken.

De verbouwing bij Friesma State; wat gaan we doen?

Om nog betere zorg te kunnen bieden, gaan we op de begane grond van het gebouw veertien nieuwe appartementen en twee buurtkamers realiseren. Deze zijn specifiek voor bewoners met de ziekte van Huntington. Hierdoor kunnen zij zo zelfstandig mogelijk wonen in een veilige omgeving die hen ondersteunt in het dagelijkse leven. In de buurtkamers kunnen de bewoners elkaar straks ontmoeten, een krantje lezen, meedoen aan diverse activiteiten en met elkaar eten. Er is altijd iemand in de buurtkamer aanwezig voor zorg en ondersteuning. We kiezen ervoor om de woonruimtes inclusief de andere benodigde ruimtes op de begane grond van onze locatie te realiseren. Op die manier wonen de bewoners met de ziekte van Huntington samen op dezelfde afdeling. De Huntington polikliniek blijft ook op de begane grond.

Wat merkt u van de verbouwing?
Een verbouwing gaat altijd gepaard met overlast. Natuurlijk proberen we dit zoveel mogelijk te beperken, door bijvoorbeeld in fasen te verbouwen. De bouwwerkzaamheden vinden doordeweeks plaats tussen 08.00 en 16.00 uur. De partijen die de verbouwing uitvoeren, zijn gewend om te werken bij zorginstellingen en houden zoveel mogelijk rekening met onze bewoners, medewerkers, vrijwilligers en bezoekers.

Bereikbaarheid en parkeren tijdens de verbouwing
De hoofdingang aan de Oostergoostraat 52 is tijdens de eerste fase van de verbouwing buiten gebruik, u kunt dan gebruik maken van de ingang aan de kant van het parkeerterrein. Op het terrein aan de achterkant wordt een bouwterrein ingericht. Alle parkeerplaatsen op het parkeerterrein van Friesma State blijven gewoon te gebruiken.

De huidige toegangsweg naar het parkeerterrein is niet te gebruiken (wel voor spoeddiensten). Daarom komt er aan de achterkant een tijdelijke weg, deze is met rode pijlen aangegeven in onderstaande plattegrond. Op deze manier blijft onze locatie goed bereikbaar. We vragen iedereen zoveel mogelijk te parkeren op ons eigen parkeerterrein om de buurtbewoners zo min mogelijk tot last te zijn.

Ingang aan zijde parkeerterrein vanaf 27 mei 2024 tijdelijk gesloten
Om de verbouwing te vervolgen, is het nodig de ingang die grenst aan het parkeerterrein van Friesma State te sluiten vanaf maandag 27 mei 2024. Uiteraard blijft de ingang aan de kant van de Oostergostraat 52 gewoon beschikbaar. Als de verbouwing gereed is, kunt u beide ingangen weer gebruiken.