Vanaf 1 november samen revalideren

Noorderbreedte Revalidatie gaat haar revalidatieproces aanvullen met een duidelijke rol voor (en betrokkenheid van) een naaste van de revalidant. Dit wordt de nieuwe manier van revalideren binnen Noorderbreedte Revalidatie.

Meer ondersteuning en begrip
Bij Noorderbreedte Revalidatie doen we er alles aan om onze revalidanten zo goed mogelijk te laten herstellen en hen voor te bereiden op hun terugkeer naar huis. Uit onderzoek is gebleken dat de betrokkenheid van naasten hierbij van grote waarde is. Daarom heeft Noorderbreedte Revalidatie het Samen Revalideren Traject ontwikkeld*. In dit traject van vier weken sluit een naaste van de revalidant aan bij de zorg en de behandelingen. Hiermee krijgt de revalidant de nodige ondersteuning en krijgt de naaste meer inzicht in de gevolgen van de ziekte.

Samen Revalideren Traject
Het traject duurt vier weken en begint bij de opname in Noorderbreedte Revalidatie. Bij de opname en gedurende het traject wordt er gekeken naar de wensen, mogelijkheden en doelstellingen van de revalidant en de naaste. Bij de opname wordt de naaste die gaat mee-revalideren, de co-revalidant, vastgesteld en worden gezamenlijk de revalidatiedoelen bepaald. In de vier weken van het traject loopt de co-revalidant twee keer een dag mee met de zorgmomenten en behandelingen van de revalidant. Daarnaast is er een bijeenkomst van de naastencontactgroep waar co-revalidanten contact hebben met lotgenoten, vragen kunnen stellen en informatie ontvangen over het revalidatieproces. Een dag(deel) naar huis kan ook onderdeel zijn van het traject. Bij revalidatietrajecten die langer duren dan vier weken, volgt na deze vier weken het Samen Revalideren op maat.

Voor wie is het traject?
Alle revalidanten die vanaf 1 november 2021 op afdeling 2 en 7 worden opgenomen bij Noorderbreedte Revalidatie doorlopen het Samen Revalideren Traject. Begin 2022 starten we met het traject op de andere afdelingen.

Meer informatie?
Kijk op www.noorderbreedte.eu/noorderbreedte-revalidatie voor meer informatie. U kunt ook contact opnemen met onze Klantenservice op 058 – 280 30 30 of via klantenservice@nb.nl.

Ons traject is geïnspireerd op het traject bij De Hoogstraat Revalidatie in Utrecht.