Onze vrijwilligers

Bij Van Harenshuus zetten we ons in voor een goede en plezierige invulling van de dag van onze bewoners. Dat doen we niet alleen. We doen het samen met familie en bekenden. Vrijwilligers zijn hierbij van onschatbare waarde.

Activiteiten waar vrijwilligers zich voor aan kunnen melden zijn:

Spellenclub
Maandagmiddag 15.00 – 16.30 uur. Bijvoorbeeld sjoelen, Mens erger je niet, Rummikub of Halma. De bewoners worden een spellenmiddag aangeboden in een ontspannen sfeer. Hierbij zijn de bewoners vrij om in te lopen. Ook is familie welkom om deel te nemen en/of te ondersteunen bij de activiteit.

Dat was toen…
dinsdagochtend 10.30 – 11.45 uur
Met de bewoners in gesprek raken over de herinneringen van vroeger. Dit aan de hand van foto’s, voorwerpen, filmpjes en/of actuele gebeurtenissen. Dit wordt ook wel een reminiscentie activiteit genoemd. Deze activiteit wordt om de week afgewisseld met de activiteit ‘belevingen in het geloof’. Onder begeleiding van een geestelijk verzorger, gaan we in in op uw behoefte omtrent geloofsvragen. Dit door middel van muziek en gesprek op een manier die de bewoners aanspreken.

Zanggroep
Woensdagmiddag 15.00 – 16.30 uur
Deze middag word de bewoners een gezellige zangmiddag aangeboden. Bij deze activiteit worden liedjes gezongen o.b.v. piano, accordeon. De liedjes komen uit de oude doos en worden aangepast naar de wens van de bewoners. Deze zangmiddag is losjes van structuur en inloop van bewoners en bezoek is welkom.

Gymnastiekclub
Donderdagochtend 10.30 – 11.45 uur
Bewegen is belangrijk voor dementerenden. Bewegen in een kring met allerlei spelvormen o.a. met bal, kegel omgooien, parachute doek. Maar ook het bewegen van al de ledematen e.d. Soms met ondersteuning van de fysiotherapie. In de kleine pauze met elkaar wat drinken en eten om daarna weer fanatiek verder te gaan.

Bakclub, vrijdagochtend 10.30 – 12.00 uur
Samen met de bewoners heerlijke recepten maken. Dit kan met een oven zijn en dan bijvoorbeeld lekkere cakejes of een appeltaart maken. Maar ook op het fornuis zijn de heerlijkste gerechten te maken. Deze gerechten moeten wel binnen deze tijd gemaakt zijn en worden opgegeten. Tijdens de activiteit wordt er over eten gepraat en hoe dat vroeger werd bereid enz.