Trots: Noorderbreedte wint STAR Award!

Noorderbreedte is door ROC Friese Poort benoemd en bekroond als beste leerbedrijf 2021. Daar zijn wij natuurlijk heel trots op! De STAR Awards is de verkiezing waarbij uitblinkende studenten, docenten en BPV-bedrijven van ROC Friese Poort in de schijnwerpers worden gezet. Noorderbreedte behoorde tot één van de drie genomineerden. Via een live uitzending op social media werden wij vanmiddag verrast met de winst, een mooie award, confetti en taart. Martin Kirchner (Bestuurder Noorderbreedte) noemde het een geweldige opsteker voor zowel cliënten als medewerkers. Het komende jaar mogen wij het predicaat “Beste Leerbedrijf” dragen. Wij bedanken iedereen die op ons gestemd heeft.

Martin Kirchner (Bestuurder Noorderbreedte) wordt verrast en krijgt de award uitgereikt.

Kroon op ons werk
Deze prijs is een kroon op het werk van de werkbegeleiders en aandachtsvelders werkbegeleiding van Noorderbreedte. En ook voor onze afdelingen Werving en Leren & Ontwikkelen. Samen werken zij aan een prettige leeromgeving waarin studenten de vrijheid voelen om het verschil te maken in het leven van onze bewoners.

Leren en ontwikkelen
We vinden het belangrijk om onze medewerkers en studenten de ruimte te geven om hun talenten te ontwikkelen. Met ROC Friese Poort hebben we daarin een goede samenwerking. Zo bieden we BOL (Beroeps Opleidende Leerweg) studenten de mogelijkheid om stage te lopen. En daarnaast bieden we onze medewerkers mogelijkheden voor om- of bijscholing naar een andere functie door middel van BBL (Beroeps Begeleidende Leerweg) routes. 

Unieke samenwerking
Een aantal jaar geleden is Noorderbreedte ook gestart om samen met andere zorgorganisaties en ROC Friese Poort opleidingen aan te bieden. Een heel mooi voorbeeld hiervan, is de tweejarige mbo-opleiding voor Verzorgende IG (niveau 3). Samen met twee andere zorgorganisaties en ROC Friese Poort biedt Noorderbreedte vanaf mei op Terschelling deze opleiding aan. Een uniek traject waarbij een docent van ROC Friese Poort wekelijks naar het eiland gaat om les te geven. Op deze manier kunnen de eilanders voor hun opleiding op het eiland blijven en zorgen we voor goed opgeleide zorgmedewerkers op onze locatie op Terschelling. Nu en in de toekomst.