Stroomlevering nieuwbouwlocatie Jabikshof onzeker

Onze locatie Nieuw Mellens in Leeuwarden bouwt een nieuwe locatie in Goutum-Sûd. De bouw van deze nieuwe locatie Jabikshof vordert in een rap tempo. Helaas blijkt de stroomlevering aan de nieuwbouw nu onzeker. Netbeheerder Liander geeft aan dat het elektriciteitsnet onvoldoende capaciteit heeft om Jabikshof te voorzien van stroom.

Elektriciteitsnet heeft onvoldoende capaciteit

Netbeheerder Liander is verantwoordelijk voor de stroomtoevoer in het gebied waar Jabikshof nu gebouwd wordt en geeft aan dat het elektriciteitsnet onvoldoende capaciteit heeft. Om Jabikshof en de andere grootverbruikers in het gebied te voorzien van stroom moet er een nieuw onderstation worden gebouwd in het zuidwestelijk deel van Leeuwarden. Ook moeten er nieuwe kabels worden gelegd. Dit zou betekenen dat Jabikshof pas halverwege 2023 elektriciteit heeft en de bewoners van Nieuw Mellens dan pas kunnen verhuizen naar Jabikshof.

Zoeken naar een oplossing

In de voorbereiding op de bouw van Jabikshof heeft Noorderbreedte in een vroeg stadium de aanvraag voor de stroomlevering ingediend. We schrokken toen we kort geleden van Liander hoorden dat de stroomlevering voor Jabikshof onzeker is. Sinds dat bericht zijn wij met Liander in gesprek om een oplossing te vinden. Alles met als doel om gewoon eind dit jaar te kunnen verhuizen en te beschikken over voldoende stroom. Helaas is er nog geen oplossing gevonden.

Samen onderzoeken

Samen met Liander en de gemeente Leeuwarden werken we nu aan een alternatief, zodat de bewoners van Nieuw Mellens op korte termijn toch kunnen verhuizen naar Jabikshof. Zo kijken we naar de mogelijkheden voor het gebruik van accubatterijen of het plaatsen van een aggregaat. Het onderzoeken van alternatieven kost natuurlijk tijd. Daarom houden we er rekening mee dat de verhuizing enige tijd moet worden uitgesteld.

Duidelijkheid over alternatief

We verwachten op korte termijn meer duidelijkheid te hebben over een goed alternatief. Dan kunnen we ook een goede inschatting maken van de eventuele vertraging. We snappen dat deze situatie vervelend is voor de bewoners van Nieuw Mellens en hun naasten. Daarom proberen we hen zo snel mogelijk duidelijkheid te geven over het vervolg.

Vragen of meer informatie?

Wanneer u vragen heeft naar aanleiding van dit bericht kunt u contact opnemen met onze Klantenservice op telefoonnummer 058 – 280 30 30 of via klantenservice@nb.nl.