Start verbouwing Bennema State in Hurdegaryp

Woensdag 17 november 2021 beginnen we de verbouwing van Bennema State. Daarmee gaan we het wooncomfort verder verbeteren binnen onze woonzorglocatie in Hurdagaryp. Bij Noorderbreedte zetten we ons zoveel mogelijk in voor de waardevolle dag van onze bewoners, naasten, medewerkers en vrijwilligers. Daarom luisteren we naar wat zij nodig hebben en wensen. Wij vinden het belangrijk dat ieder zich gerespecteerd, geborgen, veilig en thuis voelt. En weten dat hiervoor overzichtelijkheid, herkenbaarheid en huiselijkheid heel belangrijk zijn. Daar gaan wij met deze verbouwing verder aan werken. Zo kunnen we de zorg en ondersteuning nog beter om onze bewoners heen organiseren en inzetten op het welzijn. Wij zijn dan ook erg blij met de verbouwing.

Wat gaat er gebeuren?

  • We gaan acht zogenoemde buurtkamers realiseren. In deze ruimten kunnen de bewoners straks elkaar ontmoeten, de krant lezen, meedoen aan activiteiten en met elkaar eten. Er is altijd iemand in de buurtkamer aanwezig voor zorg en ondersteuning.
  • Daarnaast komen er acht appartementen bij. Dit zijn grote appartementen met een aparte woon- en slaapkamer, badkamer en balkon.
  • Zowel de buurtkamers als de appartementen worden gerealiseerd met een stuk nieuwbouw aan de achtergevel van Bennema State. In de buurtkamers komen nieuwe moderne keukens met apparatuur, nieuwe meubels en gordijnen. De keuze hiervoor gaan we nog samen met de bewoners en medewerkers maken.
  • Ook in de bestaande appartementen gaan we kleine aanpassingen doen. Sommige woningen krijgen nieuw sanitair, andere een nieuwe vloer of keuken. Alle appartementen worden bekeken en aangepast als dat nodig is.
  • Aan de achterzijde van het gebouw maken we een achteruitgang met rolstoel/rollator-helling. Op die manier kunnen de bewoners ook via de achterzijde naar de tuin en hoeven ze niet helemaal om te lopen. Ook de afval- en linnenkarren hoeven hierdoor niet meer door het hele gebouw.

Wanneer begint de verbouwing?
Woensdag 17 november starten we met de eerste werkzaamheden van deze verbouwing, dat vindt allemaal eerst nog buiten plaats. De totale verbouwing gaat ongeveer een jaar duren. De werkzaamheden vinden stapsgewijs plaats.

Wat merken de betrokkenen van de verbouwing?

  • Omdat de verbouwing bestaat uit een aanbouw verwachten we dat de overlast beperkt is. Natuurlijk zijn er wel bouwwerkzaamheden zichtbaar, zo staat er straks een bouwkraan. Maar er hoeft niet te worden geheid. De grondpalen worden geboord en dit zorgt wel voor wat geluid, maar geen gedreun.
  • Als de aanbouw is gerealiseerd, dan gaan we pas de muur naar ons bestaande gebouw doorbreken. Om zo de overlast zoveel mogelijk te beperken. Tegen die tijd brengen wij de betrokkenen hiervan op de hoogte.
  • De uitvoerders houden zoveel mogelijk rekening met de bewoners en met de rusttijden. Noorderbreedte bepaalt de werktijden.
  • Wel is er vanaf half november wat meer verkeer rondom onze locatie. Het kan zijn dat er daardoor enig parkeeroverlast ontstaat.
  • Als er aanpassingen nodig zijn in het appartement van de bewoner, dan kan hij/zij er gewoon blijven wonen. Dit geeft wel enige overlast. We bespreken uiteraard tijdig wat er nodig is.

Meer informatie
Op de website van Bennema State kunt u de ontwikkelingen volgen. Hier is een speciale pagina met het laatste nieuws over deze verbouwing. Bent u benieuwd naar onze locatie en wilt u een rondleiding aanvragen? Dat kan! U kunt ons bellen op (058) 280 30 30 of vul onderstaand formulier in. Dan hoort u zo snel mogelijk van ons.