Noorderbreedte sluit zich aan bij Kenniscentrum Dementie op Jonge Leeftijd

Op onze locatie Nieuw Mellens in Leeuwarden is een speciale woongroep voor 8 bewoners die te maken hebben met dementie op jonge leeftijd. Vanaf 1 januari 2021 heeft Noorderbreedte zich aangesloten bij het Kenniscentrum Dementie Op Jonge Leeftijd. Door ervaringen en kennis uit te wisselen met het kenniscentrum de andere aangesloten organisaties kunnen we onze zorg voor deze specifieke groep bewoners blijven ontwikkelen.

We leggen de puzzel elke dag opnieuw

Het multidisciplinaire team dat verantwoordelijk is voor de zorg voor deze groep bewoners is gespecialiseerd in de unieke zorg die deze groep nodig heeft. Dana van der Molen is als Psycholoog betrokken bij de dagelijkse zorg en vertelt dat geen dag en geen week hetzelfde is. ‘Dat betekent dat we elke dag de puzzel, om de juiste zorg te bieden aan onze bewoners, opnieuw leggen. Het delen van ervaringen en kennis met het kenniscentrum en de andere leden helpt ons om de zorg voor jongeren met dementie verder te blijven ontwikkelen. Want de unieke problematiek die speelt bij deze groep cliënten vraagt er om te blijven leren en de zorg steeds verder te verbeteren. Zo kunnen we samen de beste zorg bieden aan jonge volwassenen met een vorm van dementie.’

Kijken naar persoonlijke behoefte

Bij Noorderbreedte kennen wij het levensverhaal van onze bewoners. En in de dagelijkse zorg zijn de wensen, behoeften en mogelijkheden van de bewoner ons uitgangspunt. Daar passen we onze zorg en behandeling op aan. Iedereen kan er wonen en leven zoveel mogelijk als thuis. En daarnaast organiseren we activiteiten die een bijdrage leveren aan een waardevolle dag. Patrick del Grosso is verpleegkundige en gaat er graag op uit met de bewoners. ‘Een bezoek aan het Dolfinarium of AquaZoo is favoriet.’ Elke avond wordt er, vaak samen met familieleden, zelf gekookt en ze kijken en luisteren graag naar muziek. ‘Het is maar waar iemand die dag behoefte aan heeft en blij van wordt. Alles mag en niets hoeft.’

Steun vinden bij elkaar

De betrokkenheid en aanwezigheid van familie speelt een belangrijke rol bij het realiseren van een waardevolle dag. Zij worden zo veel als zij willen en mogelijk is, betrokken bij het dagelijkse leven. Ook organiseren we familie-avonden waar familie ervaringen met elkaar deelt en steun bij elkaar vindt. In verband met het coronavirus en de daarbij horende landelijke maatregelen is dat nu tijdelijk niet mogelijk.

Meer informatie?

Voor meer informatie kijkt u op de pagina Dementie op Jonge Leeftijd op onze website of gaat u naar www.kcdementieopjongeleeftijd.nl. U kunt ook contact opnemen met onze Klantenservice op telefoonnummer 058-280 30 30 of een bericht sturen naar klantenservice@nb.nl.