Revalideren

"Ik voel me iedere dag een stukje beter."

“Ik voel me iedere dag een stukje beter.”

Bij Noorderbreedte Revalidatie revalideert u in een omgeving die u helpt om te werken aan uw eigen herstel. Zo kunt u zelf uw ontbijt halen aan het buffet. Het uitgangspunt is dat u actief werkt aan uw herstel, door zelfstandig oefeningen te doen die u van bijvoorbeeld de fysiotherapeut krijgt. Hoe de revalidatie er precies uitziet, hangt af van uw persoonlijke situatie. U krijgt de zorg die bij u past.

Revalideren met verblijf
Revalideren kan 3, 6, 10 of 16 weken duren. In die periode blijft u bij ons en leert u bijvoorbeeld opnieuw staan, lopen, aankleden en eten. Het doel hierbij is dat u weer veilig en zelfstandig in uw eigen omgeving kunt functioneren. U stelt samen met uw revalidatieteam concrete doelen om aan te

U kunt weer naar huis, maar u heeft nog wel zorg en revalidatie nodig
Kunt u weer naar huis, maar heeft u nog wel zorg en revalidatie nodig? Dan kunt u twee of drie keer in de week bij ons komen revalideren. U traint bijvoorbeeld een uur met uw fysiotherapeut of ergotherapeut. Of u werkt met uw logopedist of psycholoog aan uw herstel. Poliklinisch revalideren kan in een groep en individueel en duurt ongeveer zes weken.

Noorderbreedte Revalidatie heeft gespecialiseerde afdelingen voor bepaalde aandoeningen. In onderstaande folders leest u meer hierover:
Folder COPD
Folder Dagbehandeling

Folder Herseninfarct of hersenbloeding
Folder Heupoperatie
Foldet Neurologische aandoeningen