Revalideren

"Ik voel me iedere dag een stukje beter."

“Ik voel me iedere dag een stukje beter.”

Bij Noorderbreedte Revalidatie revalideert u in een omgeving die u helpt om te werken aan uw eigen herstel. Zo kunt u zelf uw ontbijt halen aan het buffet. Het uitgangspunt is dat u actief werkt aan uw herstel, door zelfstandig oefeningen te doen die u van bijvoorbeeld de fysiotherapeut krijgt. Hoe de revalidatie er precies uitziet, hangt af van uw persoonlijke situatie. U krijgt de zorg die bij u past.

Revalideren met verblijf
Revalideren kan 3, 6, 10 of 16 weken duren. In die periode blijft u bij ons en leert u bijvoorbeeld opnieuw staan, lopen, aankleden en eten. Het doel hierbij is dat u weer veilig en zelfstandig in uw eigen omgeving kunt functioneren.

U kunt weer naar huis, maar u heeft nog wel zorg en revalidatie nodig
Kunt u weer naar huis, maar heeft u nog wel zorg en revalidatie nodig? Dan kunt u twee of drie keer in de week bij ons komen revalideren. U traint bijvoorbeeld een uur met uw fysiotherapeut of ergotherapeut. Of u werkt met uw logopedist, diëtist, psycholoog of medisch maatschappelijk werker aan uw herstel. Poliklinisch revalideren kan in een groep en individueel en duurt ongeveer zes weken.