Punt voor Parkinson


Na Groningen heeft nu ook Fryslân een Punt voor Parkinson. Punt voor Parkinson is een samenwerking tussen Noorderbreedte en het MCL en is hét specialistische kenniscentrum dat Parkinsonzorg tussen alle regionale zorgverleners coördineert. Eenvoudig en dichtbij waar het kan, verder weg als het complexer wordt en specialistische kennis noodzakelijk is. Alles is er op gericht om een patiënt zo lang mogelijk thuis te laten functioneren.

Punt voor Parkinson is gevestigd in Noorderbreedte Revalidatie in Leeuwarden. Patiënten met de ziekte van Parkinson komen er naar de poli voor diagnostiek. Nadat de diagnose ziekte van Parkinson dan wel Parkinsonisme is gesteld zullen de vervolgafspraken in Punt voor Parkinson plaatsvinden. Ook is er dagbehandeling en een verpleegafdeling.

Bij het Punt voor Parkinson zijn neurologen uit heel Friesland betrokken. Voor patiënten uit de hele provincie is een opname mogelijk in Punt voor Parkinson, bijvoorbeeld voor betere instelling van de medicatie of pomptherapie.

Punt voor Parkinson website
Punt voor Parkinson werkt doorlopend aan de ontwikkeling van zorg door continue scholing van alle betrokken professionals en draagt bij aan innovatief wetenschappelijk onderzoek. Alle informatie over Punt voor Parkinson vind je hier.

Punt voor Parkinsondagboek
Patiënten met Parkinson kunnen gebruik maken van het parkinsondagboek. U krijgt hiervoor inlogcodes van de verpleegkundig consulent.

Bekijk hieronder het filmpje over Punt voor Parkinson: