NNRD en Noorderbreedte samen afval te lijf

Vanaf 1 december 2021 werken de Noord Nederlandse Reinigingsdienst (NNRD) en Noorderbreedte samen. Voor een groot goed: het terugdringen van afval en het verbeteren van de afvalstromen. We kijken uit naar de toekomst.

Samen tegen afval

De NNRD is een innovatieve organisatie op het gebied van afval en duurzaamheid. Samen met Noorderbreedte dragen ze bij aan een circulaire, energie-neutrale en klimaatbestendige toekomst. Met andere woorden: samen zetten we ons in voor een gezondere zorgsector met toekomst. En daarbij willen we zo min mogelijk afval en zoveel mogelijk recycling.

Afvalscheiding

Afvalscheiding, ook wel bronscheiding genoemd, is de basis van duurzaam ondernemen. Hierdoor begin je eigenlijk bij de bron: het vergroot direct je milieubewustzijn en directe milieuwinst. Omdat het gescheiden materiaal relatief schoner is kan het direct worden toegepast voor recycling. Daardoor verbruiken we weer minder CO2. En daar gaat Noorderbreedte zich voor inzetten.

We gaan (nog een keer) scheiden

Noorderbreedte doet al aan het scheiden van afval. Een van onze ambities is het nog zuiniger omgaan met grondstoffen. En onnodig afval tegen gaan. Zo willen we zoveel mogelijk schadelijke gevolgen van afval voorkomen. Samen met de NNRD hebben we een plan opgesteld om hier direct actie op te ondernemen en de afvalscheiding uit te breiden.

Hoe gaan we dat samen doen?

Noorderbreedte wil de afvalberg verkleinen. En iedereen bij Noorderbreedte kan  daarbij helpen! Circulair is het nieuwe criterium. Als een medewerker voeding inkoopt. Of medische en verzorgende hulpmiddelen. Bedrijfskleding? Wasgoed of bouwmaterialen? Hierbij moeten we ons afvragen: hoeveel is er echt nodig? En bestel ik niet teveel? Is het materiaal circulair en goed te recyclen? Zo gaan we samen afval te lijf.

Meer info over onze ambities voor duurzaam ondernemen? Kijk in ons milieujaarverslag en op Duurzaamheid – Noorderbreedte